26 Ağustos 2017 17:17

Barselona: Sizin politikalarınız, bizim ölülerimiz!

Barselona'da 'terör karşıtı' miting 'savaş karşıtı' mitinge dönüştü, mitingde 'Sizin politikalarınız, bizim ölülerimiz' pankartı açıldı.

Paylaş

İspanya'nın Katalonya Özerk Bölgesi'nin başkenti Barselona'da düzenlenen 'Korkmuyoruz' mitinginde terör saldırıları ve savaş politikaları protesto edildi. Mitinge katılan politikacılar, Başbakan Mariano Rajoy ve İspanya Kralı Felipe yuhalanırken, silah ticareti ve yabancı düşmanlığı karşıtı pankart ve dövizler açıldı.

KRAL VE BAŞBAKAN YUHALANDI

17 Ağustos’ta Barselona’nın la Rambla caddesinde düzenlenen kamyonetli saldırıda  farklı uluslardan ve aralarında çocukların da bulunduğu 13 kişi yaşamını yitirmiş, saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

Bugün saldırının meydana geldiği yerde Barselona Belediyesi tarafından düzenlenen resmi yürüyüş ise savaş karşıtı mitinge dönüştü. El Publico gazetesinin haberine göre “Korkmuyoruz” sloganı ile düzenlenen yürüyüşe ölenlerin yakınları, resmi kurum temsilcileri, merkezi ve yerel hükümet yetkilileri ve politikacıların yanı sıra İspanya Kralı 6. Felipe de katıldı. Yetkililer binlerce kişi tarafından yuhalanırken, “Felipe ve İspanya hükümeti silah ticaretiyle suç ortağıdır” pankartı açıldı.

HALK BARIŞ İSTİYOR!

Yürüyüşün resm saatinden önce toplanan binlerce kişi ayrıca savaş politikalarına, Avrupa’dan Ortadoğu’ya yapılan silah satışına gibi yabancı düşmanlığına karşı pankart ve dövizler de dikkat çekti. Dev mavi bir pankartta”Sizin politikalarınız, bizim ölülerimiz!” yazısı dikkat çekerken taşınan dövizlerin bazıları şöyleydi: “İslamafobiye hayır”, “Ne cihad ne haçlı seferi”, “Felipe, halk barış istiyor silah ticareti değil”.
Yerel saatle 18.00’de başlayan yürüyüşe yaklaşık 500 bin kişinin katıldığı açıklandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Hatice Durmaz'ın kızı soruyor: Annemi kim bu hale getirdi?

SONRAKİ HABER

Beşiktaş evinde kayıp yaşamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa