23 Temmuz 2012 04:54

Suriye’de Kürtler 6 kentte yönetime el koydu

Suriye’nin birçok kentinde, Şam Yönetimi ile muhalifler arasında yaşanan çatışmaların şehirlerine yansımamasını isteyen Kürtler, 6 kentte yönetimi devraldı.Vatan gazetesinin haberine göre Suriye’de en güçlü Kürt partilerinden olan Demokratik Birlik Partisi (PYD) birçok kentte kontrolü ele geçi

Suriye’de Kürtler 6 kentte yönetime el koydu
Paylaş

Vatan gazetesinin haberine göre Suriye’de en güçlü Kürt partilerinden olan Demokratik Birlik Partisi (PYD) birçok kentte kontrolü ele geçirdiğini duyurdu. Ayrıca PYD’nin açıklamasında Türkiye’nin sürece müdahale etmemesi de istendi.

‘HERHANGİ BİR ÇATIŞMA YAŞANMADI’

Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgeler olan Kobani’nin yanı sıra Amude, Efrin, Terbaspi, Ayn El Arap ve Derik kentlerinin, tamamen o bölgede yaşayan Kürtlerin oluşturduğu Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi’nin yönetimine geçtiği ilan edildi.

‘KENDİ BÖLGELERİNİ KONTROL EDECEKLER’

Kürt Uzlaşma Partisi Lideri Fevzi Şanghal “Kürt şehirlerinde herhangi bir çatışma yaşanmadı. Esad rejimi güçleri bu bölgeleri terk etti. Suriyeli Kürt gruplar arasında 11 Haziranda imzalanan Erbil Anlaşması’na göre Kürt Ulusal Konseyi ile Batı Kürdistan Konseyi bu bölgeleri ortak olarak yönetecek” dedi.
PYD liderlerinden Hüseyin Koçar ise Özgür Suriye Ordusu’ndan Kürt güçlerine gelen tekliflerin reddedildiğini belirttiği açıklamasında, Kürtlerin kendi bölgelerini kontrol edeceğini kaydetti. Koçar, Türkiye’den de bu duruma müdahale etmemesini istedi.

Ayrıca haberde Suriye ordusuna da bir çağrıda bulunarak, “Bölgemizde bulunan tüm Esad yanlısı güçleri barışçı bir şekilde geri çekilmeleri için uyarıyoruz. Aksi halde zorla çıkarılacaklardır. Bu bölgeler Kürt Halk Koruma Birlikleri tarafından korunacaktır” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hatay’ın can damarları kesiliyor

SONRAKİ HABER

Katliam tüm Norveç’te lanetlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...