26 Ağustos 2017 14:35

Alman Bakan: Kürt muhalifleri terörist kabul etmiyoruz

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Türkiye’nin kendi terör tanımını dayatmasını kabul etmediklerini söyledi.

Paylaş

DW Türkçe’nin haberine göre Maiziere, “Türk güvenlik kurumlarıyla işbirliğinin geçen yıllara kıyasla açık bir şekilde daha kötü” olduğunu söyledi. Hristiyan Demokrat Birlik partili bakan, Alman Haber Ajansı dpa’ya yaptığı açıklamada, Almanya’nın Türkiye’nin terörizmin tanımına katılmadığını belirtti. Almanya’nın kendi terörizm tanımı doğrultusunda Türkiye ile işbirliği yapmak istediğini vurgulayan de Maiziere, “Cihatçıların izlediği seyahat rotası konusunda Türkiye ile bilgi alışverişinde bulunmakla veya IŞİD’in yanından dönen birinin Türkiye üzerinden uçtuğu bilgisinin bize verilmesiyle ilgileniyoruz” şeklinde konuştu. Türkiye’nin de geçen yıl terör saldırılarından mağdur olduğunu hatırlatan Alman Bakan, “Bu konuda işbirliği yapıyoruz, bu da doğru olandır” dedi.
 
Bakan de Maizere “Kürt bir muhalif bizim bakış açımıza göre genelleme yapılarak terörist sayılmaz, ama Türk bakış açısına göre sayılıyor. Bu çerçevede, ‘teröre karşı mücadele’ üst başlığı altında işbirliği yapılmıyor” dedi.

 

‘MÜLTECİ MUTABAKATI TÜRKİYE’NİN ÇIKARINA’

 

Öte yandan, Alman İçişleri Bakanı, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasında imzalanan mülteci mutakabakatına ilişkin açıklamalarda da bulundu. De Maiziére, Türkiye ile yaşanan gerginlik nedeniyle mülteci mutabakatının feshedileceğine inanmadığını ifade etti. “Türkiye’nin de AB ile yaptığı bu anlaşmaya ilişkin çıkarları bulunuyor. Bu mutabakat geçerli ve tüm tarafların buna uymayı sürdüreceğine dair hiçbir kuşkum yok” diyen de Maiziére, ancak bunun “şantajlara boyun eğecekleri” anlamına gelmeyeceğini işaret etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adil Öksüz haberini yalanlayan savcılığa yalanlama

SONRAKİ HABER

Şemdinli'de patlama: 3 güvenlik korucusu yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...