26 Ağustos 2017 14:25

Adil Öksüz haberini yalanlayan savcılığa yalanlama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 'Adil Öksüz aranırken bile 3 kez farklı illere uçtu' iddiasını yalandı. Tezcan da savcılığı yalanladı.

Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’li Bülent Tezcan’ın “Adil Öksüz aranırken bile 3 kez farklı illere uçtu” iddiasını yalanladı. Ancak Tezcan belgeyi göstererek, "Savcılığın açıklamasının  ciddiye alınabilir hiçbir yanı yoktur" dedi. 

15 Temmuz darbe girişiminin sivil planlayıcılarından olduğu iddia edilen Adil Öksüz’ün aranırken bile kendi adıyla Türkiye içinde birçok noktaya uçtuğu iddia edilmişti. İddiayı ortaya atan CHP’li Bülent Tezcan, gizli bir elin Öksüz’ü koruduğunu ve kendi ismiyle uçmasına rağmen hakkında bir işlem yapılmadığını belirtmişti. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Tezcan’ın iddiası üzerine bir açıklama yaptı. Savcılık, yaptığı açıklamada “Yapılan incelemede haberde seyahat ettiği belirtilen Adil Öksüz’ün FETÖ’ nün mahrem imamı Adil Öksüz olmadığı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası farklı olan başka bir vatandaş olduğu, isim ve soyisim benzerliği nedeniyle konunun soruşturma aşamasında araştırıldığı ve isim benzerliği olduğunun tespit edildiği anlaşılmıştır” ifadelerini kullandı. 

‘SAVCILIK SIR PERDESİNİN KALKMASINI İSTEMİYOR’

Savcılığın açıklaması üzerine Teczan’dan yeni bir açıklama geldi. Tezcan, iddialarının asılsız olmadığını savunarak, başka bir kimlik numarası uydurulduğunu söyledi. Tezcan, Öksüz’ün uçuş bilgisi dökümü olduğu belirtilen belgeyi göstererek, savcılığın açıklamasına şu yanıtı verdi: “Savcılık belli ki Adil Öksüz üzerindeki giz perdesinin aydınlanması konusundaki kararlı bir girişim içerisinde olma niyetinde değil. Ya da belli ki Adil Öksüz’ü koruyan el hala korumaya devam etmek niyetinde. Ama biz de bu işi açığa çıkarmak için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Gerçek dışıdır, savcılığın ifadesinin ciddiye alınabilir hiçbir yanı yoktur.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Atatürk heykelindeki yazıya sprey boyalı saldırı

SONRAKİ HABER

Alman Bakan: Kürt muhalifleri terörist kabul etmiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...