26 Ağustos 2017 11:41

Kentsel dönüşüm protestosuna polis saldırısı

İstanbul’da Üsküdar Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesi protesto edildi. 

Paylaş

Üsküdar'da 4 mahalleyi kapsayan yıkımlar Çevre ve Şehircilik  Bakanı Mehmet Özhaseki'nin katılacağı törenle başlayacak. Tören öncesi Kirazlıtepe Mahallesi Adile Naşit Sokak'ta toplananlar, evlerine değerlerinin çok altında fiyat verildiğini söyleyerek eylem yaptı. Mahallelilere polis saldırdı. 

Bakanın katılacağı tören öncesinde mahalleliler "Mülkiyet Hakkı kutsaldır", "Boğaziçi imar yasası değişmeden imar problemi çözülemez" , "Mahallelerimiz terk etmek istemiyoruz" yazılı pankart açtı.

POLİS SALDIRDI

Ancak bir süre sonra polis eylem yapan mahallelilere biber gazıyla saldırdı. Saldırı sonrası aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mahalleliler ara sokaklara girerek uzaklaştı.

Bu arada Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de son anda törene gelmekten vazgeçti. 

Polisa saldırısından önce DHA'ya konuşan bir mahalleli “Belediye başkanımız burada TOKİ ile işbirliği yaparak Kirazlıtepe halkıyla anlaştığı iddiasında bulunuyor. Kesinlikle Kirazlıtepeliler, Üsküdarlılar TOKİ ile anlaşmadı. Belediyede çalışan  3-5 kişinin evlerini yıkarak tüm Türkiye'ye burada anlaştık izlenimi yaratıyorlar. Kesinlikle anlaşmadık. Biz kentsel dönüşüme karşı değiliz. Biz haklarımızın verilmesini istiyoruz. Kentsel dönüşüme evet diyoruz, TOKİ ve belediyenin belirlediği bedellere hayır diyoruz“ diye konuştu. Başka bir mahalleli ise, “Bize verdikleri rakam dalga geçilecek bir rakam" dedi. (İstanbul/DHA) 

ÖNCEKİ HABER

İş cinayetinin üzeri kapatılmasın

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri: Hakikat ve adaletin peşindeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...