26 Ağustos 2017 10:31

Sarıyer’de ‘OHAL’ kapsamında yıkım ve darp!

Yıldız Ailesi'nin Sarıyer'deki evleri 'OHAL kapsamında karara gerek olmadan yıkabiliriz' gerekçesiyle yıkıldı 70 yaşındaki Türkan Yıldız darbedildi.

Paylaş

40 yıldır yaşadıkları Sarıyer’deki evlerinden hukuksuz bir şekilde çıkarılmak istenen Yıldız Ailesi, yıkım için gelen çevik kuvvet polisleri tarafından darbedildi. Daha önce kendilerine tebliğ edilmiş bir karar olmamasına rağmen evi yıkılan 70 yaşındaki Türkan Yıldız kafasından darbe aldı.

Yıkım ve darp olayı sonrası bir de gözaltına alınan aile bireylerinden Mehmet Emin Yıldız, yaşananları PİRHA’ya anlattı. Ekiplerden yıkım kararını göstermelerini isteyen Yıldız, “OHAL kapsamında karara gerek olmadan yıkabiliriz.” cevabını aldıklarını kaydetti. Yıldız, “Muhtar Ayhan Yılmaz, Sarıyer Belediyesindeki bazı kişileri de arkasına alarak hukuksuz işlere başvurup bizi yıldırıp, arsamızı elimizden almaya çalışıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

70 YAŞINDAKİ TÜRKAN YILDIZ’A DARP 

Ev halkı olarak bunun kanunsuz bir yıkım olduğunu defalarca söylediklerini ifade eden Yıldız, “Ancak çevik kuvvet polisleri tarafından darbedildik; 70 yaşındaki annem Türkan Yıldız’ı bile çekinmeden darbettiler; yere düşürdüler ve kafasından darbe aldı. Annem şeker hastası, o an hayatından olabilirdi. Yaşananlar gerçek olamazdı, özel mülkümüze gelip bize tebliğ edilmiş bir karar olmadan hem mülkümüzdeki evi yıkıp hem de hepimizi darbettiler.” diye konuştu. Yaşanan olay üzerine bir de gözaltına alınan Yıldız ailesi, darp raporu almak üzere polis ekipleriyle birlikte İstinye Devlet Hastanesine gitti. Doktorun rapor vermek istememesi üzerine ertesi gün aynı hastaneye gidip MR çektiren Mehmet Emin Yıldız’ın beyninde doku zedelenmesi olduğu tespit edildi. Ardından şikayetçi olmak için karakola gittiklerini aktaran Yıldız, karakolda da saatlerce kasıtlı olarak bekletildiklerini kaydetti. 

‘TÜM HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ’

Yıkım ve sonrasında yaşananlarla ilgili hukuki tüm yollara başvuracaklarını belirten Yıldız, “Bu olayların arkasında Muhtar Ayhan Yılmaz vardır. Sarıyer Belediyesindeki bazı kişileri de arkasına alarak hukuksuz işlere başvurup, bizi yıldırıp arsamızı elimizden almaya çalışıyor. Biz sadece hakkımızı korumaya çalışıyoruz. Bunun için ilgili mercilere sesimizi duyurup hakkımızı aramak için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız.” diye konuştu. 
(HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Sertab Erener’le belediye başkanı arasında protokol gerilimi

SONRAKİ HABER

Hakkari'de 29 yer 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...