25 Ağustos 2017 16:46

Gazeteci Devrim Ayık’ın tedavisi yapılmıyor

İzmir'de 2 yıl önce tutuklanan crohn hastası Özgür Halk Dergisi Çalışanı Gazeteci Devrim Ayık’ın tedavisi yarım bırakıldı.

Paylaş

İzmir’de 2 yıl önce “Örgüt üyesi olduğu” iddiasıyla tutuklanan ve cezaevinde crohn (kronik ve iltihabi bir bağırsak hastalığı) hastası olan kapatılan Özgür Halk Dergisi Çalışanı Gazeteci Devrim Ayık’ın tedavisi yarım bırakıldı. Ayık’a diyet listesindeki yemekler ve düzenli olarak kullanması gereken ilaçlar da verilmiyor. İzmir Kırıklar 1 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevinden 27 Nisan tarihinde Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Ayık, burada bir dizi ameliyat geçirdi ve bağırsağının yaklaşık 10 santimi alındı. Nöbetçi jandarmaların eşliğinde 2 hafta boyunca hastanede yatan Ayık’ın tedavisi tamamlanmadan tekrar cezaevine yollandı. 
Hastalığı nedeniyle 50 kiloya kadar düşen Ayık, haziran ayında  Antalya L Tipi Kapalı Cezaevine sevk edildi. Tedavisi yarım bırakıldığı için durumu daha da kötüye giden Ayık’ın son zamanlarda ishal, kusma, istemsiz kas hareketi, kilo kaybı ve idrarında kan görüldüğü aktarıldı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Polisler dur ihtarına uymayan kadınları tekmeledi

SONRAKİ HABER

Toz hastalığına yakalanan 17 işçinin akıbeti ne oldu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...