25 Ağustos 2017 13:43

Bakanın 'kapatmayı durdurma' talimatına rağmen adım atılmadı

Engelliler Konfederasyonu, Bakanın ‘kapatmayı durdurun’ talimatına rağmen özel eğitim okulları ve pansiyonlarının kapatılmasının sürdüğünü açıkladı.

Paylaş

Engelliler Konfederasyonu Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile özel eğitim kurumları ve pansiyonların kapatılması kararını görüştü. Görüşmede Bakan’ın Özel Eğitim Genel Müdürü Celil Güngör’e  “kapatma işleminin durdurulması” talimatı verdiğini aktaran Engelliler Konfederasyonu Başkanı Avukat Turhan İçli, görüşmenin üzerinden 24 gün geçmesine rağmen halen adım atılmadığını ve kapatma işleminin devam ettiğini söyledi. 

Engelliler Konfederasyonu özel eğitim okulları ve pansiyonlarının kapatılması kararına ilişkin basın açıklaması düzenledi. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü önünde yapılan açıklamada konuşan Engelliler Konfederasyonu Başkanı Av. Turhan İçli,  Milli Eğitim Bakanı ile görüşmelerine ilişkin bilgileri paylaştı. İçli, görüşmenin olumlu geçtiğini ve Bakan Yılmaz’ın derhal kapatma işlemlerinin durdurulması için Özel Eğitim Genel Müdürüne talimat verdiğini aktardı. 1 Ağustos’ta gerçekleşen görüşmenin üzerinden 24 gün geçmesine rağmen Özel Eğitim Genel Müdürü Celil Güngör’ün herhangi bir girişimde bulunmamasına tepki gösteren İçli, Bakan’ın özel eğitim kurumlarına ilişkin talimatının yer aldığı ses kaydı çözümlemesini de paylaştı. 

BAKAN ‘KAPATMA İŞLEMİNİ DURDURUN’ DEDİ

İçli, “Görüşmede Bakan’a engellilerle ilgili karar ve politikaların engelli örgütlerinin görüşü alınmadan oluşturulamayacağını ve bazı özel eğitim okulları ve/veya pansiyonlarının kapatılmasının engellilerin eğitimine büyük darbe vuracağını vurguladık. Engelli öğrencilerin diğer öğrencilerle aynı okullarda kaynaştırma eğitimine tabi tutulmasının, kaynaştırma eğitiminin altyapısının oluşturulamaması, okulların fiziksel olarak erişilebilir olmaması, destek eğitim odalarının, gezici öğretmen ve yardımcı personelin yeterli bulunmaması nedeniyle temkinli ve kademeli olarak gerçekleştirilmesini istedik” dedi. Bu okulların kapatılması yerine, “Haydi engelliler okula” konulu bir kampanyanın yapılmasını, gerekirse okulların ve pansiyonların tersinden kaynaştırmaya tabi tutulmasını önerdiklerini aktaran İçli, Bakan’ın açıklamalardan tatmin olduğunu ve kapatma işlemlerinin durdurularak, alandaki örgütlerle sık sık görüşmeler yapılması ve “Haydi engelliler okula” konulu bir kampanyanın başlatılması için Özel Eğitim Genel Müdürüne talimat verdiğini söyledi. Bakan’ın talimatına rağmen Özel Eğitim Genel Müdürü Celil Güngör’ün talimatlarını yerine getirmediğini belirten İçli, Genel Müdürün Kurban Bayramı sonuna kadar da izne ayrıldığını söyledi. Özel eğitim okulları ve pansiyonların kapatılma sürecinin işlemeye devam ettiğini vurgulayan İçli, “Celil Güngör, Bayram sonuna kadar ortalıkta gözükmemeyi,  Bayramdan sonraki süreçte de eğitim-öğretim dönemi başlayacağından okulların kapatılması yönünde bir olupbitti yaratmayı hedeflemektedir” dedi. 

‘BAKANIN TALİMATLARININ SES KAYDI VAR’

İçli, sürecin olupbittiye getirilmesine izin vermeyeceklerini söyleyerek, “Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü, Bakanın talimatlarına kafa mı tutmaktadır; yoksa Bakan bizim önümüzde talimatlarını verip ardından “sen işine devam et” mi demiştir? Biz, Bakanın bu tarzda davranacağına ihtimal vermiyoruz” dedi. Bakan’ın izniyle görüşmenin ses kaydına alındığını kaydeden İçli, Bakanın talimatları verdiği bölümün bant çözümlemesini de paylaştı.  (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Baydemir: Kürtleri tehdit etmek kimsenin haddi değil

SONRAKİ HABER

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...