23 Temmuz 2012 04:30

Bakanlıktan imam hatip yazısı

İLKÖĞRETİM okullarının imam hatip okullarına dönüştürülmesi birçok bölgede halkın tepkisini çekerken, Milli Eğitim Bakanlığından konuyla ilgili bir yazı gönderildi. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazıda

Bakanlıktan imam hatip yazısı
Paylaş

İLKÖĞRETİM okullarının imam hatip okullarına dönüştürülmesi birçok bölgede halkın tepkisini çekerken, Milli Eğitim Bakanlığından konuyla ilgili bir yazı gönderildi. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazıda, 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında İmam Hatip’e çevrilecek ortaokulların sayısının sağlıklı tespit edilebilmesi için öğrenci kayıtlarının sonunda ortaya çıkan öğrenci sayılarına göre okul açma ve dönüştürme planlamasının yeniden değerlendirileceği ifade edildi.

İmam Hatip ortaokullarının yolunu açan ve “4+4+4 düzenlemesi” olarak bilinen 12 yıl zorunlu ve kesintili eğitimle ilgili yasanın kabulünün ardından hangi okulların İmam-Hatip’e çevrileceği tartışması sürerken, bakanlığın yazısında, “Söz konusu kanunla imam hatip okulları bağımsız açılabileceği gibi imkan ve şartların gerekli kıldığı durumlarda imam hatip liseleri bünyesinde de açılabileceği öngörülmüştür” denildi. (Ankara/ANKA)

ÖNCEKİ HABER

Linyitte özelleştirme enerjide dışa bağımlılığı arttıracaktır

SONRAKİ HABER

Nilgün Türkler: Elleri kırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...