25 Ağustos 2017 13:08

Stephen King, Trump'ın film ve dizisini izlemesini yasakladı

Ünlü yazar Stephen King, kendisini Twitter'dan engelleyen Trump'a yakında vizyona girecek olan filmi ile dizisini izlemesini yasakladı.

Paylaş

Ünlü yazar Stephen King, kendisini Twitter'dan engelleyen ABD Başkanı Donald Trump'a misilleme olarak, yakında vizyona girecek olan filmi IT ile Mr. Mercedes adlı dizisini izlemesini ‘yasakladı'.

Sputnik’in haberine göre, Trump tarafından Twitter'dan engellenen ABD'li yazar King'in ‘misillemesi' yaklaşık iki ay sonra geldi.

69 yaşındaki yazar, bugün paylaştığı bir tweet'te şu ifadeleri kullandı:

"Donald Trump beni Twitter'dan engelledi. Ben de onun IT ve MR. MERCEDES'i izlemekten alıkoyuyorum. Sana palyaço yok, Donald! Git kendini boşluğa bırak" ifadelerini kullandı.

King'in tweet'inde kullandığı 'Go float yourself' ifadesi, 'The 100' adlı ünlü bilim kurgu dizisinde kullanılan bir kalıp olarak biliniyor.

Bu ifade, dizideki bir karaktere, kendisini öldürmesini istediği zaman kullanılıyor.

Buna göre uzay gemisinde yaşayan bir kişiye, üzerinde hiçbir kıyafet olmadan kendisini uzaya bırakarak öldürmesi isteniyor ve ‘Go float yourself' (Git kendini boşluğa bırak) deniyor.

‘The 100' dizisi, Kass Morgan'ın kaleme aldığı kitabın uyarlaması.

Morgan'ın oluşturduğu evrene göre dünyadaki nükleer felaket nedeniyle uzayda 12 ayrı geminin birleşmesiyle bir koloni oluşturulmuş durumda. Çok katı kuralları olan bu koloni de ölüm cezasına çarptırılan insanlar uzay boşluğuna bırakılıyor

KING'İN 'YASAĞI' NASIL UYGULAYACAĞI BİLİNMİYOR

Öte yandan King'in söz konusu ‘ambargoyu' nasıl hayata geçireceği ise gizemini koruyor.

King'in paylaşımı 45 binden fazla retweet aldı.

'KENDİMİ ÖLDÜRMEM GEREKEBİLİR' DEMİŞTİ

Trump'ın başkan olmasına en çok karşı çıkan isimlerden biri olan King, iki ay önce paylaştığı bir tweet'te, "Trump'ın tweetlerinden bloklandığına dair bildirim alan başkası var mı yoksa bu bir şaka mı? Sanki tweetlerinin bulunması çok zormuş gibi!" ifadelerini kullanmıştı.

King ardından, "Trump tweetlerini okumamı engelledi. Kendimi öldürmem gerekebilir" demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Soğanın öz savunması gözleri yaşartıyor

SONRAKİ HABER

Açlık sınırı 1500 lira oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...