25 Ağustos 2017 10:39

Türkiye'de 10 Almanya vatandaşı siyasi tutuklu

Alman basınına yansıyan haberlere göre Türkiye'de 10 Alman vatandaşı siyasi gerekçelerle tutuklu.

Paylaş

Alman basınına yansıyan haberlere göre Türkiye'de 10 Alman vatandaşı siyasi gerekçelerle tutuklu. 

Heilbronner Stimme adlı gazetede Almanya Dışişleri Bakanlığına dayandırılan haberde Türkiye'de 10 Alman vatandaşının siyasi suçlamalar nedeniyle cezaevinde olduğu bildirildi. Şimdiye kadar Türkiye'de 9 Alman vatandaşının siyasi suç işlediği gerekçesiyle cezaevinde olduğu belirtiliyordu. Bakanlıktan alınan bilgiye göre Türkiye’deki tutuklu Alman vatandaşlarının toplam sayısı 54.

Bild gazetesinde bugün açıklamaları yer alan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ise Türkiye'deki tutukluların serbest bıkarılması ihtimalini düşük gördüğünü söyledi. Almanların herhangi bir neden olmadığı halde tutuklandıklarını belirten Gabriel, "milliyetçiliği körüklemek için siyaseten kötüye kullanıldıkları izlenimine kapılmamanın mümkün olmadığını" belirtti.

Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel ile gazeteci ve çevirmen Meşale Tolu'nun ardından Alman vatandaşı insan hakları aktivisti Peter Steudtner'in de Türkiye'de tutuklanması Almanya ve Türkiye arasındaki gerginliği tırmandırmıştı. Türkiye'nin talebiyle Alman vatandaşı yazar Doğan Akhanlı’nın İspanya’da gözaltına alınması da Berlin'in tepkisine neden olmuştu. (DIŞ HABERLER)

{{330505}}
 

ÖNCEKİ HABER

Darbe sanığının 'Roma'yı da biz yaktık' cevabı tepki çekti

SONRAKİ HABER

ABD, Afganistan’dan ne istiyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...