25 Ağustos 2017 07:49

Gabriel: Sorunumuz Türklerle değil hükümetin politikalarıyla

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, 'düşünce özgürlüğünü yasaklayan, suçsuzları tutuklayan bir ülke AB'ye nasıl girebilir' dedi.

Paylaş

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ülkenin en çok satan gazetesi Bild'e verdiği röportajda Türkiye ile yaşanan gerginliği değerlendirdi. Deutsche Welle'nin yansıttığı habere göre Gabriel, sorunlarının Türklerle değil CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan’ın politikalarıyla olduğunu belirtti.

Gabriel, mevcut şartlarda Türkiye'nin AB üyeliğinin hiçbir şekilde mümkün olmadığını belirterek, "Düşünce özgürlüğünü yasaklayan, suçsuz insanları tutuklayan, muhalefeti baskı altına alan bir ülke nasıl AB'ye girebilir?​” sorusunu yöneltti. Gabriel, "Erdoğan'a yaptığı provokasyonlarda yardımcı olmak istemediğini" kaydetti.

Türkiye'nin büyük olduğuna dikkat çeken Sigmar Gabriel, Türkiye'nin Erdoğan'dan sonra da var olmaya devam edeceğini belirterek, "Türkiye ile, Türklerle değil, hükümet ve Cumhurbaşkanı'nın politikalarıyla" sorunları olduğunu söyledi.

AB Bakanı Ömer Çelik'in kendisine yönelik "aşırı sağcı ve ırkçılardan kopya çekiyor” şeklindeki sözlerine de değinen Gabriel, Erdoğan'ın "Nazi Almanyası" benzetmelerine kıyasla Çelik'in sözlerine daha profesyonelce yaklaşabileceğini belirterek, "Bu tür ifadeler benim için Türk hükümetinin artık sunacak argümanı kalmadığının bir göstergesi" diye konuştu. Dışişleri Bakanı, bu tür ifadeleri sövgü olarak gördüğünü ve ciddiye almasının mümkün olmadığını kaydetti.

SEYAHAT UYARISINI AÇIKLADI

Bakanlığının Türkiye'ye seyahatlere yönelik uyarılarına değinen Gabriel Alman vatandaşlarının neden Türkiye seyahatleri konusunda iyi düşünmeleri gerektiğini bir örnekle anlattı. Bakan, yıllarca Türkiye'de tatil yapan, aynı oteli tercih eden ve otel sahibiyle arkadaş olan Almanların halihazırda Türk hükümetinin politikaları nedeniyle bir anda şüpheli konumuna düşebileceğine dikkat çekti.

Otel sahibinin Gülen yapılanmasına yakın olduğu gerekçesiyle suçlanması durumunda, Alman misafirin de şüpheli konumuna düşme ihtimali olabileceğini belirten Gabriel, "Türk hükümeti için Erdoğan'ı kabul etmeyen herkes ve bir şekilde Gülen yapılanmasına yakın durduğu şüphesi olan herkes terörist kabul ediliyor” dedi.

'SEN KİMSİN' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Gabriel'e "Sen kimsin, senin geçmişi ne, yaşın kaç" diye çıkışmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yayın Yönetmenimizin, tutuklu yazarımızı ziyaretine izin yok

SONRAKİ HABER

Sur'daki yıkım sırasında 2 işçi göçük altında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...