25 Ağustos 2017 07:25

İş cinayetlerinde ölenlerin davası ne oldu?

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu,  “İş Sağlığı ve Güvenliği Hedef Sıfır Deklarasyonu”  imzalanmasının ardından 582 işçi hayatını kaybettiğini belirterek, iş cinayetleri hakkında açılan soruşturma ve davaların akıbetini sordu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 13 Mayıs 2017 tarihinde “İş Sağlığı ve Güvenliği Hedef Sıfır Deklarasyonu” imza töreni düzenlenmişti. Bu deklarasyonun ardından iş cinayetlerinin devam ettiğini dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “13 Mayıs-12 Ağustos 2017 tarihleri arasında çeşitli iş cinayetlerinde en az 582 işçi, çalışmaya göre, inşaat sektöründe en az 128 inşaat işçisi yaşamını yitirdi” dedi. İş cinayetleri hakkında Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi veren Tanrıkulu, “İş kazaları ve iş cinayetleri nedeniyle işverenler hakkında açılan soruşturma ve davaların 24 Ağustos 2017 tarihi itibariyle akıbeti nedir?​” dedi. 

Tanrıkulu, “İş Sağlığı ve Güvenliği Hedef Sıfır Deklarasyonu” ile iş cinayetlerinin sıfıra indirilmesi hedeflenen kampanya akıbetini de merak ederek, “Bu kampanyadan vazgeçildi mi, geçildiyse gerekçesi nedir?​” sorusuna yanıt istedi. 20 Temmuz 2017 – 24 Ağustos 2017 tarihleri arasında, iş cinayetlerinde ölen işçi sayısının da açıklanmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

CHP’den ‘yer sofrası’ söylemine fotoğraflı yanıt

SONRAKİ HABER

Zekai Aksakallı yeni görevine dair ilk kez konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...