23 Temmuz 2012 04:27

79 yaşındaki kadını hapse yolladılar

Siirt’te PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etmek için açlık grevine giren ve yerel mahkemece ‘örgüt propagandası-yapmak’ iddiasıyla 20 ay hapis cezasına çarptırılan 79 yaşındaki barış annesi Sittî Şen, Yargıtay’ın cezayı onaması üzerine tutuklandı. Şen’in oğlu Şükr&uu

79 yaşındaki kadını hapse yolladılar
Paylaş

Siirt’te PKK Lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etmek için açlık grevine giren ve yerel mahkemece ‘örgüt propagandası-yapmak’ iddiasıyla 20 ay hapis cezasına çarptırılan 79 yaşındaki barış annesi Sittî Şen, Yargıtay’ın cezayı onaması üzerine tutuklandı. Şen’in oğlu Şükrü Şen, “Türkiye’de adalet terazisi hep Kürtlerin aleyhinde işliyor” dedi.

79 yaşındaki barış annesi Sittî Şen Diyarbakır’da 14 Temmuz’da yapılmak istenen miting için yola çıkarken Siirt çıkışında gözaltına alındı. 30 Ağustos 2006’da PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek için yapılan açlık grevi eylemine katıldığı için hakkında ‘örgüt propagandası yapmak’ iddiasıyla açılan davada verilen 20 aylık hapis cezası Yargıtay 9. Ağır Ceza Dairesi’nce onanan Şen, sevk edildiği adliyede tutuklanarak Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

BİR AİLE; CEZAEVLERİ VE ÖLÜM...

Şen’in 5’i erkek 2’si kız 7 çocuğu bulunan Şen’in 77 yaşındaki eşi Murat Şen de aynı davadan ceza aldı. Ancak ‘insaflı’ davranan adalet onu felçli olduğu için cezaevine koymadı. Şen’in kızı Gülistan ise 1993 yılında Siirt Eruh İlçesi’ne bağlı Balıkavak Köyü civarında bastığı mayının patlaması sonucu hayatını kaybetti. Şen’in oğlu Mehmet ise, PKK’ye katıldıktan sonra 1996 yılında hayatını kaybetti. Şen’in bir diğer çocuğu Abdullah ise, yine PKK davasından Almanya’da cezaevinde tutuluyor.

‘KÜRT HALKININ HAKLARINI SAVUNDU’

Şen çiftinin en büyük çocukları olan Şükrü Şen, 79 yaşındaki bir ananın cezaevine gönderilmesini, “Bu devletin bir ayıbıdır” sözleriyle eleştiriyor. 79 yaşındaki bir insana ceza vererek ve tutuklayarak sorunların çözülmeyeceğini dile getiren Şen, “Annemin okuma yazması olmamasına rağmen her anlamda Kürt halkının haklarını savundu. Hazsızlıklara tahammül etmedi hiçbir zaman. Elinden geleni yaptı ve iradesine sahip çıktı. Ancak devlet bunu kaldıramadı” dedi.

‘ADALET TERAZİSİ HEP KÜRTLERİN ALEYHİNE’

Annesinin Kürtlerin yaşadığı zulme tepki gösterdiğini dile getiren, Şen, “Ancak Türkiye’de adalet terazisi hep Kürtlerin aleyhinde işledi” diyor. Şen, annesi için İHD’ye hukuki yardım talebinde bulunduğunu ve serbest bırakılması için savcılığa dilekçeyle başvurduğunu da söyledi. (Siirt/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

BDP’li İbrahim Ayhan’ın sağlık durumu iyi

SONRAKİ HABER

Sulanan alanda dokuzuncu sıradayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...