02 Nisan 2011 09:39

"ÖSYM soruları acilen yanıtlasın"

YÜKSEKÖĞRETİME Geçiş Sınavı’nda (YGS) gizli şifre iddiaları ortaya çıkarken Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, ÖSYM’yi acilen bir basın toplantısı düzenleyip, konunun uzmanları ve sendika temsilcilerinin sorularını yanıtlamaya çağırdı.Kılıç yaptığı yazılı açıklamada, KPSS kopy

Paylaş

YÜKSEKÖĞRETİME Geçiş Sınavı’nda (YGS) gizli şifre iddiaları ortaya çıkarken Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, ÖSYM’yi acilen bir basın toplantısı düzenleyip, konunun uzmanları ve sendika temsilcilerinin sorularını yanıtlamaya çağırdı.

Kılıç yaptığı yazılı açıklamada, KPSS kopya skandalının ardından,  1 milyon 700 bin adayın katıldığı YGS’de, adayların yoğun güvenlik önlemleriyle adeta cezalandırıldığını, şimdi de soruların pratik bir şifre aracılığıyla yüksek net oranlarında çözülebildiğine dair şüpheleri beraberinde getirdiğini ifade etti.

“KPSS skandalında halen sonuca ulaşılamamış olması, İstanbul’da sisteme müdahale edilerek sadece kız öğrencilerin belirli okullarda sınava alınmış olması ve geçmişte yaşanan kopya skandalları YGS üzerinde artan şüpheleri pekiştirmektedir” diyen Kılıç, ÖSYM’nin acilen bir açıklama getirmesini istedi. Kılıç, “Geçmiş hataların tekrarlanmaması ve kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi için akıllarda soru işareti bırakmayacak şekilde yanıtların alınabileceği ve basının geniş katılımıyla oluşturulacak bir basın toplantısı acilen gerçekleştirmelidir” dedi.

Uzmanların, eğitim alanında faaliyet gösteren sendika temsilcilerinin, katılarak sorularını sorabilecekleri biçimde düzenlenmiş bir basın toplantısı gerçekleştirilmesini isteyen Kılıç, “Söz konusu ‘şifre yöntemi’ birilerine servis edilmişse, adayların tek tek kendi kitapçıklarını görmesinin hiçbir anlamı olmayacak ve bu iddiaları ortadan kaldırmayacaktır. Dolayısıyla ÖSYM, tüm kitapçıkları adayların T.C. numaraları gizli tutularak kamuoyuyla paylaşmalıdır.

Dağıtılan diğer kitapçıklarda da ‘şifreleme’ yöntemiyle doğru sonuç alınıp alınamadığı açısından net bilgiler verilmelidir” dedi. Konunun basın duyurusuyla geçiştirilemeyecek kadar hassas olduğunun altını çizen Kılıç, sendika olarak, bu hassasiyeti gözeterek yetkili kişi ve kurumların sorumluluklarını yerine getirmelerinin takipçisi olacaklarını bildirdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arpalık değil de ne?

SONRAKİ HABER

Kocaeli’de Arap Dünyası konuşuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...