Cerattepe için Anayasa Mahkemesine başvuru yapıldı

Yeşil Artvin Derneği, Cerattepe’de ‘madencilik yapılabilir’ kararını adil yargılama yapılmadığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine taşıdı.

25 Ağustos 2017 06:55
Paylaş

Yeşil Artvin Derneği, Artvin’in Kafkasör Yaylası Cerattepe mevkiinde ‘madencilik yapılabilir’ yönünde Danıştay’ın onayladığı yerel mahkeme kararını, adil yargılama yapılmadığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine taşıdı.

Yeşil Artvin Derneği Avukatı Bedrettin Kalın, Cerattepe mevkiinde madencilik faaliyetleri için ÇED olumlu raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan Türkiye’nin en büyük çevre davasında, Rize İdare Mahkemesinin, 'madencilik yapılabilir' yönündeki kararının Danıştay tarafından onanmasının ardından hukuksal mücadeleyi sürdürmek için Anayasa Mahkemesine başvurduklarını açıkladı.

  • ​​​​​​​

‘ANAYASA MAHKEMESİ’NE BAŞVURDUK’

Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nun da destekleriyle davayı Anayasa Mahkemesine taşıdıklarını belirten Kalın “ Kaboğlu hocamızın hukuksal gerekçelerin yazılması kısmında çok önemli katkıları oldu. Yeşil Artvin Derneği adına 708 kişinin müdahilliğiyle yasal sürecin son günü olan 23 Ağustos’ta Anayasa Mahkemesine başvurduk” dedi.

‘BİZ ADALET ARIYORUZ’

Kalın Anayasa Mahkemesine doğrudan ÇED iptali için başvuruda bulunulamadığını ama adil yargılanma hakkının ihlal edildiğinden hareketle başvuru yaptıklarını belirterek “Biz adalet arıyoruz. Adalet elbet bir gün bir yerde tecelli edecektir” diye konuştu.

Kalın, ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine de başvurabilmek için öncelikle ulusal yargı yollarının tüketilmesi gerektiğini ve Anaysa Mahkemesinin de bu ulusal hukuk yollarından biri olduğunu da sözlerine ekledi. (Artvin/DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Büyükelçi Kaya Türkmen, İsveç Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

SONRAKİ HABER

İnşaatın 7'nci katında tehlikeli çalışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...