24 Ağustos 2017 18:13

‘Aylaklar’ Fransız Kültür’de

Türkiye Atölyesindeki misafir sanatçı programına katılmış beş farklı sanatçı “Aylaklar” sergisinde bir araya geliyor.

Paylaş

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 2009’da Paris’in en köklü sanat kurumlarından Cité Internationale des Arts’da 20 yıllığına kiralanan Türkiye Atölyesindeki misafir sanatçı programına katılmış beş farklı sanatçı “Aylaklar” sergisinde bir araya geliyor. 13 Eylül’de Fransız Kültür Merkezinde açılacak ve 3 Kasım’a kadar devam edecek serginin küratörlüğünü İstanbul Bienali Direktörü Bige Örer üstleniyor.
Koordinasyonunu İKSV’nin üstlendiği Paris Cité des Arts’daki Türkiye Atölyesinde farklı zamanlarda çalışan beş kadın sanatçının işlerinden oluşan “Aylaklar” sergisinde Aslı Çavuşoğlu, İnci Furni, Güneş Terkol, Yasemin Özcan ile İz Öztat & Zişan’ın “aylaklık”tan yola çıkarak yarattığı işleri yer alacak.

Sergiye katılan sanatçıların, içinde yaşadıkları stüdyonun yanı sıra kentle kurdukları etkileşimlerden yola çıkarak oluşturdukları sergide “yürümek” eylemi belirleyici bir rol oynuyor. Yürümeyi, felsefi, coğrafi, manevi, toplumsal, siyasi ve edebi anlamda sorgulayan sanatçılar, şehrin farklı köşelerini, sokaklarını arşınlamayı sıra dışı bir deneyime dönüştürerek, aylakların karşılarına çıkan beklenmedik durumlara tanıklık etmelerini sağlıyor ve yürüyüş güzergahını bir belleğe dönüştürüyor. Yürüme üzerine farklı kuşaklardan ve coğrafyalardan oluşan zengin bir literatürden hareketle gelişen “Aylaklar” sergisinin asıl odak noktası 19. yüzyılda Paris’te Fransız edebi kültürünün önemli bir figürü olarak ortaya çıkan ve daha sonraki yıllarda da zaman üstü ve evrensel bir karaktere bürünen “aylak” figürü.

“Aylaklar” sergisi için İnci Furni mekana özgü bir yerleştirmeyle binanın avlusunda kuşlar için bir ev yaratacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Rüya’nın Trabzon galası yapıldı

SONRAKİ HABER

İstanbul Comics & Art Festivali başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa