24 Ağustos 2017 17:05

Mersin HDP İl Eş Başkanı Mehmet Mirza Söylemez tutuklandı

Mersin'de 12 gün önce gözaltına 27 kişiden aralarında HDP Mersin İl Eş Başkanı Mehmet Mirza Söylemez ile birlikte 4 kişi tutuklandı.

Paylaş

Mersin'de 12 gün önce gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 27 kişiden aralarında HDP Mersin İl Eş Başkanı Mehmet Mirza Söylemez ile birlikte 4 kişi tutuklandı.

Mersin'de 12 Ağustos günü yapılan operasyonla gözaltına alınan ve aralarında HDP il ve ilçe eş başkanları ile yöneticilerin bulunduğu 23 kişi bugün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkça ifadeleri alınan 23 kişiden 13'ü adli kontrol şartıyla HDP Mersin İl eş başkanları Hatice Şahin ve Mehmet Mirza Söylemez'in aralarında olduğu 10 HDP'li ise "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklanma talebiyle sorgu hakimliğine sevk edildi. Hakimlik HDP Mersin İl Eşbaşkanı Hatice Şahin'in de aralarında olduğu 20 kişiyi adli kontrol şartıyla serbest bırakırken, HDP Mersin İl Eş Başkanı Mehmet Mirza Söylemez ile Özgül Çamlı ve Seyran Uluman aynı suçlama ile tutuklandı.

İMZA EKSİKLİĞİNE TUTUKLAMA

Öte yandan ataması yapılmayan öğretmenlerin sesi olan ve kemik kanseri nedeni ile yaşamını yitiren öğretmen Şafak Bay’ın annesi ve HDP ilçe yöneticisi Meryem Bay, hakkında da “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla açılan dosyada bir imzası eksik olduğu gerekçesiyle çıkarıldığı sorgu hakimliğince "örgüt üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Eski İstanbul Valisi Mutlu ağlayarak savunma yaptı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da belediyeden 102 çalışan atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...