Grevdeki Tekno Maccaferri işçilerine gözaltı

Düzce’de grevdeki Tekno Maccaferri işçileri, fabrikadan kamyon ve TIR’ların çıkışına engel oldukları gerekçesiyle zor kullanılarak gözaltına alındı.

24 Ağustos 2017 15:54
Paylaş

Düzce’de 25 gündür grevde olan Tekno Maccaferri işçisi, fabrikadan kamyon ve TIR’ların çıkışına engel oldukları gerekçesiyle zor kullanılarak gözaltına alındı.

Düzce 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Tekno Maccaferri’de çalışan ve toplu iş sözleşmesi kapsamında yüzde 20 zamdan memnun kalmayan Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler, 25 gün önce grev yapmaya başladı. Grevin 25’inci gününde işçiler, fabrika önünde toplanarak, fabrikaya TIR ve kamyon giriş çıkışına izin vermedi. Patronun ihbari üzerine fabrikaya gelen jandarma işçileri fabrikanın kapısından ayrılmaya zorladı.

Düzce Merkez İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bahadır Karadağ, işçilere “Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunun 73/2 maddesine göre ‘Grev gözcüleri iş yerinde giriş ve çıkışlara neden olamaz. Giren ve çıkan araçları kontrol amaçlı dahi durduramaz’ maddesi var.  Bu madde gereği üstlerimden sizin buradan ayrılmanız yönünde talimat aldım. Aksi halde bana verilen gözaltı görevini yerine getireceğim” dedi.

Bunun üzerine Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik ve işçiler kamyonların çıkış yapacağı kapıdan ayrılmayınca, jandarma ekipleri işçileri gözaltına almaya çalıştı. Direnen işçiler zorla gözaltına alındılar. Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik de gözaltına alındı. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş'ın rakipleri belli oldu

SONRAKİ HABER

Erdemli’de inşaat iskelesinden düşen 2 işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...