24 Ağustos 2017 13:47

‘Cezaevlerindeki saldırılar ailelere uzandı’

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi, cezaevlerindeki hak gaspları, saldırı ve keyfi tutumların mahpusların ailelerine doğru genişlediğini söyledi.

Paylaş

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi (TDİ), yazılı açıklama yaparak cezaevlerindeki hak gaspları, saldırı ve keyfi tutumların mahpusların yanı sıra ailelere doğru genişlediğini söyledi. Görüşe giden tutuklu yakınlarının cezaevlerinde sayısız engel ve düşmanca bir  tutumla karşı karşıya kaldığını vurgulayan İnisiyatif, “Bunlardan biri de 23 Ağustos tarihinde Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Hapishanesindeki açık görüş sonrasında yaşandı. Hapishanede tutsak bulunan TİKB dava tutsağı Murat Güneş’i açık görüşte ziyaret eden görüşçüsü ve aynı zamanda TDİ faaliyetçilerimizden Uğur Karadaş, görüş sonrasında gardiyanların keyfi tutumu, hakaret ve saldırgan davranışlarına maruz kaldı. Arkadaşımız, görüştüğü yakınının dışarıya hiçbir giysi-kitap vs. iade etmediğini söylemesine rağmen gardiyanların eline tutuşturmak istedikleri iade eşya poşetini almayı kabul etmedi.

‘Görüşçüm herhangi bir eşya iade etmiyorum demişti, onun iradesi dışında verilen bu eşyaları kabul etmiyorum’ demesine rağmen gardiyanlar ısrarla poşeti vermeye çalışmıştır. Bunun üzerine almayacağını yeniden vurgulayarak kimliğini istemiştir. Gerilimli tartışmalardan sonra hakarete maruz kalmış ve en sonunda da koluna girilerek zorla dışarıya çıkarılmıştır.

Olay bununla da sınırlı kalmamış, tartıştığı gardiyanların tehditleriyle devam etmiştir. ‘Bir dahaki görüşte sana 30 dakika kilitleyeceğim’ diyecek bir hoyratlık ve keyfilikle devam eden tehditler, ‘Burada kanun biziz, ne dersek onu yapacaksınız’ sözleri OHAL döneminde cezaevlerindeki keyfiyetin-kuralsızlıkların tipik ifadesi olmuştur” dedi. Mahpus yakınları, aileleri olarak bu keyfi tutumlar karşısında geri adım atmayacaklarına vurgu yapan İnisiyatif, “Tekirdağ 2 No’lu F Tipi’nde yaşanan bu olayın da takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz” diye belirtti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘İki sağlık kurulu 5 ay arayla birbirine zıt raporlar verdi’

SONRAKİ HABER

Prim ödeme ve kurum alacaklarının son ödeme günü uzatıldı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...