24 Ağustos 2017 11:11

MHP'de 'Akşener' ayrılıkları: Yozgat'ta 41 istifa

Merak Akşener liderliğinde yeni sağcı parti kurma çalışmaları sürerken MHP'de de istifalar yaşanıyor. Son olarak Yozgat'ta 41 kişi istifa etti.

Paylaş

Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ gibi isimler etrafında oluşturulacak yeni sağcı partinin hazırlıkları sürerken MHP'de de kopuşlar yaşanıyor.

Bugün Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde 41 kişi yeni partiye destek olmak amacıyla MHP'den istifa etti.

Aralarında, MHP Milletvekili adayı Orhan Yüksel, Belediye Başkan adayı Yakup Öztürk, eski İlçe Başkanı Bünyamin Katipoğlu'nun da bulunduğu toplam 41 kişi MHP'den istifa dilekçelerini toplu halde İlçe Seçim Kurulu'na teslim etti. MHP Şefaatli ilçesi eski Başkanı ve eski Üst Kurul Üyesi Bünyami Katipoğlu yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Türk milletini karşılıksız seven insanlar olarak MHP'de uzun yıllar samimi duygularla siyaset yaptık. Bundan böyle siyaseti aynı duygularla sayın Meral Akşener hanımefendinin kurmakta olduğu yeni partide yapacağız. Türk milletinin yeni umuduna yeni heyecanına ortak olmak istiyoruz."

Dün Eskişehir'de aralarında eski MHP il başkanı Oğuz Sever'in de bulunduğu yaklaşık 70 kişi istifasını açıklamıştı.

MHP’Lİ ESKİ VEKİL PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

MHP’de 23 ve 24’üncü yasama döneminde Isparta Milletvekili olarak görev yapan Süleyman Nevzat Korkmaz partisinden istifa etti. Nevzat Korkmaz, istifa dilekçesini Ankara 17’nci Noterliği kanalıyla MHP Genel Merkezi, Yargıtay Başsavcılığı Siyasi Partiler Bürosu ve MHP Isparta İl Başkanlığına gönderdi. Korkmaz’ı MHP Genel Merkezi kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etmiş ve savunmasını istemişti.

BAHÇELİ, İSTİFALAR İÇİN 'HAYIRLI' DEDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Koray Aydın’ın MHP’den istifa etmesi ve sonrasında cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Meral Akşener’in aday olacağı yönünde yaptığı açıklamalara ilişkin bir soruya  “Partimiz açısından da hayırlı olmuştur” dedi. MHP’de yeni istifaların olup olmayacağına ilişkin bir soruya ise Bahçeli, “Kapı açık giren girer, çıkan çıkar” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Altınözü'de insan kaçakçıları jandarmayla çatıştı; 1 ölü

SONRAKİ HABER

‘Bağımsızlık Günü’ kutlanan Kiev'de patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...