24 Ağustos 2017 09:12

İngiltere kadın futbol takımında ırkçılık tartışması

İngiltere kadın milli futbol takımı teknik direktörü Mark Sampson'a yönelik ırkçılık iddiaları büyüyor. (Fotoğraf: Eni Aluko-Mark Sampson)

Paylaş

İngiltere kadın milli futbol takımında ırkçılık tartışmaları sürüyor. Eni Aluko’nun Teknik Direktör Mark Sampson’a yönelik suçlamalarına dair konuşan Anita Asante, milli takım ve Futbol Federasyonu’nda bir “sessizlik kültürü”nün hakim olduğunu ve futbolcuların gerçekleri konuşmaya çekindiğini söyledi.

Eni Aluko, Teknik Direktör Sampson’ın bir maçtan önce kendisine “Nijeryalı akrabalarının Wembley’e Ebola virüsü getirmediğinden emin ol” dediğini belirtmiş bir başka milli takım personelinin ise kendisiyle sahte Karayip aksanıyla konuştuğunu söylemişti.

İddiaları reddeden Sampson, bir melez futbolcuyu “Kaç kez tutuklandın” diye sorarak rahatsız ettiğine dair Futbol Federasyonu’nun yaptığı başka bir soruşturma sonucunda da suçsuz bulunmuştu.

Tüm bu gelişmeler sonrası 70 kez İngiltere forması giyen ve 2 Dünya Kupası’nda oynayan Anita Asante, Aluko’nun iddiaları sonrası yeni bir soruşturma açılması gerektiğini söyledi.

  • Anita Asante

Asante, bu tip konularda futbolcuların kariyerlerinin zarar görmemesi adına sessiz kaldığını söyledi. Futbol Federasyonu’ndaki “sessizlik kültürü” ile futbolcuların bu tutumunun birleşmesinin Sampson gibi figürlere daha rahat hareket etme imkanı tanıdığını belirten Asante, Eni Aluko’nun çıkışının bir şeyleri değiştirmesini umduğunu söyledi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sur'da bayram arifesi: Evlerin etrafı bariyerle kapatıldı

SONRAKİ HABER

Demirtaş'ın HDP grubuna SEGBİS’le katılma talebine ret 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...