23 Temmuz 2012 04:15

10 yıldır beklenen roman çıkıyor

YAŞAR Kemal merakla beklenen son romanını tamamladı. ‘Bir Ada Hikayesi’nin dördüncü cildi olan ‘Çıplak Deniz Çıplak Ada’ sonbaharda yayımlanacak.Bir Ada Hikayesi serisi, savaşlardan, kırımlardan, sürgünlerden arta kalan insanların yeni bir yaşam kurma çabalarını konu alıyor.Yaşar Kemal’in başta &u

10 yıldır beklenen roman çıkıyor
Paylaş

YAŞAR Kemal merakla beklenen son romanını tamamladı. ‘Bir Ada Hikayesi’nin dördüncü cildi olan ‘Çıplak Deniz Çıplak Ada’ sonbaharda yayımlanacak.
Bir Ada Hikayesi serisi, savaşlardan, kırımlardan, sürgünlerden arta kalan insanların yeni bir yaşam kurma çabalarını konu alıyor.
Yaşar Kemal’in başta üç kitap olarak tasarladığı romanı ‘Bir Ada Hikayesi’nin ilk cildi ‘Fırat Suyu Kan Akıyor Baksana’ 1998’de yayımlanmıştı. 2002’de ikinci kitap ‘Karıncanın Su İçtiği’ ile üçüncü kitap ‘Tan Yeri Horozları’ art arda çıkmıştı.
Yaşar Kemal, “Çıplak Deniz, Çıplak Ada” adını taşıyan dördüncü kitaba ise önümüzdeki günlerde başlayacağını açıkladı.  
Kemal, yaptığı açıklamada, “Bir Ada Hikayesi” adlı dörtlemesinin “mübadele öyküsü” olduğunu belirterek, mübadeleye ilişkin görüşlerini ise şöyle anlattı: “Mübadele bana çok dokunmuştu. Buradan 1.5 milyon insan Yunanistan’a, ‘Gidiyor musun, gitmiyor musun?​’ diye sormadan sürgün ediliyor. Oradan da 510 bin Türk’ü sürgün ediyorlar. Türkiye ile Yunanistan arasındaki bu mübadeleye, ‘tarihin en büyük sürgünü’ diyorlar. Ben de toprağından ayrılmış bir ailenin çocuğuyum. Sürgün bir ailenin çocuğuyum. Ruslar Van’a doğru geldiklerinde, babamın köyü Van gölü kıyısında, oradan 1.5 senede Adana’ya geliyorlar. Ben de Adana’da doğuyorum.” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Basında sansürün sözde kaldırılışının 104. yıldönümündeyiz!

SONRAKİ HABER

Aykırı yazar sahneye geliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...