24 Ağustos 2017 00:19

BATIÇİM’de mücadelemiz sürecek

İzmir'de bulunan BATIÇİM fabrikası işçileri, Evrensel'e yazdığı mektupta mücadelelerinin süreceğini belirtti.

Paylaş

BATIÇİM İşçileri
İzmir

Çalışma koşullarımız ve ücretlerimiz için çimento sektörünün büyüklerinden olan BATIÇİM Fabrikasındaki örgütlenme mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi bildirerek söze girmek isteriz. 

Ücret adaletinin olmadığı, 1 yıl içerisinde 4 iş cinayetinin işlendiği fabrikamızda koşulların iyileştirilmesi için başlatmış olduğumuz mücadelemizde 170 arkadaşımızla patron sendikası Çimse-İş’ten istifa ederek DİSK’e bağlı Cam Keramik-İş Sendikasına geçtik. 

Daha sonraki süreçte patronların sendikası CEİS ile Çimse-İş’in kol kola vererek fabrikayı kuşattığı, işçi arkadaşlarımızı tehditler ve yalanlarla baskılayarak geri çevirdiklerini tüm kamuoyuyla paylaştık. 

Maalesef ki çimento sektörünü bir virüs gibi sarmış ve işçilerin haklarını ve emeklerini törpüleyen bu sözde sendikalara karşı mücadelemizi yükselteceğiz. Fabrikamızda başlatmış olduğumuz TİS anketleri sonrası CEİS ve Çimse-İş saldırılarını daha da arttırmış ve 12 arkadaşımızı işten attırmıştır. 

Her biri 15 senenin üzerinde çalışan olmasına rağmen kâr hırsı ile işine bağlı 12 işçi arkadaşımız işsiz bırakılmıştır. Birçoğumuzun tazminatlarını bile vermeden işten atan BATIÇİM patronu ve yetkilileri içerideki arkadaşlarımızı tehdide devam etmektedir. 

Bunun üzerine karar alarak kurmuş olduğumuz direniş çadırımız işçi arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonrası 10 gün sonra kaldırma kararı aldık. Çadıra desteğe gelen arkadaşlarımız işten atma vb tehditlerle ikilemde bırakılmış ve baskılanmıştır. 

Bunun üzerine içeride de dışarıda da mücadelenin kararını ortak aldığımız işçi arkadaşlarımızla çadırı kaldırma kararı aldık. Çadırımızı kaldırmış olmamız her an yeniden kurmayacağımız anlamına gelmiyor. BATIÇİM ve diğer çimento fabrikalarındaki mücadelemiz büyüyerek devam edecek.

ÖNCEKİ HABER

Akkim'de sendika düşmanlığı had safhaya ulaştı

SONRAKİ HABER

Sade ve samimi: Ay Portakalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...