23 Ağustos 2017 18:37

Adana'da 2 gazeteci serbest bırakıldı

Adana'da Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi çalışanları Leyla Yıldız, Murad Karakaş ve Murat Özbek gözaltına alındı. Karakaş ve Özbek serbest bırakıldı.

Paylaş

Adana'da Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi çalışanları Leyla Yıldız, Murad Karakaş ve Murat Özbek "yasaklı yayın bulundurdukları" iddiası ile gözaltına alındı. Karakaş ve Özbek serbest bırakılırken, Gazeteci Yıldız ise hakkında açılan bir davadan ötürü hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle serbest bırakılmadı.

Adana'da Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi çalışanları Leyla Yıldız, Murad Karakaş ve Murat Özbek, Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi'nde uygulama yapan polislerce araçları durdurularak, gözaltına alındı. Polisler araçta bulunan Özgürlükçü Demokrasi ve Rojeva Medya gazetelerinin "yasaklı yayın" olduğu iddiasıyla, 3 gazeteciyi Şehit Mehmet Ali Arslan Polis Karakolu'na götürüldü.

Karakolda işlemleri tamamlanan Karakaş ve Özbek gazeteler kendilerine tekrardan iade edilerek serbest bırakıldı. 

GAZETECİ LEYLA YILDIZ SERBEST BIRAKILDI

Hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle serbest serbest bırakılmayan Özgürlükçü Demokrasi ve Rojeva Medya gazetelerinin çalışanı Leyla Yıldız, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adana'da dün yol kontrolü sırasında Bitlis'te açılan bir davada ifade vermediği için hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Özgürlükçü Demokrasi ve Rojeva Medya gazetelerinin çalışanı Leyla Yıldız, emniyetteki işlemleri ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadesi ardından "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanma talebiyle sorgu hakimliğine sevk edilen Yıldız, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
(DİHABER)


 

ÖNCEKİ HABER

‘Gözü kapalı şekilde Washington tarafında yer almayacağız’ 

SONRAKİ HABER

Yasemin Adar dünya şampiyonu oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...