23 Ağustos 2017 13:12

Kürtçe şarkı söylemeye tehdit

Van’da sokakta Kürtçe şarkı söyleyen çocuklar, sabaha kadar nezarette bırakıldıklarını ve ve tehdit edildiklerini söyledi.

Paylaş

Van’da sokaklarda Kürtçe şarkı söylerken gözaltına alınan çocuklar, sabaha kadar nezarette bırakıldıklarını ve polisin kendilerini Kürtçe şarkılar söylememeleri konusunda tehdit ettiğini söyledi. 

Van’ın en işlek caddelerinden Cumhuriyet Caddesi’nde erbane (def) eşliğinde Kürtçe şarkı söyleyen Ç.A. ve D.K. 20 ağustos akşamı polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Sabaha kadar nezarette kaldıklarını belirten Ç.A. ve D.K., polislerin tehditlerine maruz kaldıklarını söyledi. 

Daha önce de polisler tarafından kovalandıklarını söyleyen gözaltına alınan D.K. olayı şu şekilde anlattı: “Biz akşamüstü Cumhuriyet Caddesi üzerinde erbane çalarak, Kürtçe şarkı söylüyorduk. Biraz erbane çalıp, para topladık. Polisler geldi ve hiçbir şey demeden kolumuza girip bizi polis otosuna bindirerek karakola götürdüler. Polisler bize, ‘Siyasi parça söylüyorsunuz’ diyerek, sabaha kadar nezarette tuttuktan sonra ifadelerimizi alıp bizi Şişli Öğretmen Evi’nin önüne getirip bıraktılar. Polisler bizi bıraktıktan sonra, ‘Bir daha Kürtçe ve siyasi parça söylemeyin. Eğer bir daha Kürtçe ve siyasi parça söylerseniz size ceza veririz’ diye tehdit ettiler.” 

Gözaltına alınan bir diğer çocuk Ç.A. ise, “Polisler ‘Başka iş yapın. Ya da hiçbir iş yapmayın evinizde oturun ve sürekli buraya gelmeyin, çalmayın. Bir daha şarkı söylerseniz sizlere ceza veririz. Sizi cezaevine atarız. Bir daha ailenizi göremezsiniz’ diye tehdit ettiler” dedi. (Van/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Kapalı yol esnafı kepenk indirme eşiğine getirdi

SONRAKİ HABER

Beş soruda Fırat Kalkanı harekatı | Nasıl başladı, nasıl sona erdi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...