23 Ağustos 2017 12:11

‘Eren Keskin ile Dayanışma Ağı’ kurulacak

İHD ve TİHV, Özgür Gündem'deki görevi nedeniyle hakkında 140'ı aşkın dava açılan Eren Keskin için dayanışma ağı kuruyor.

Paylaş

KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinde Genel Yayın Yönetmenliği yaparken hakkında açılan 140’ı aşkın dava nedeniyle hapse girme tehdidi altında olan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin için dayanışma ağı kurulacak. Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), herkesi bu dayanışma ağının bir parçası olmaya davet etti.

İHD ve TİHV’den yapılan ortak açıklamada, Eren Keskin hakkındaki davaların birçoğunun sonuçlanmaya başladığına dikkat çekilerek, “Mahkeme kararları genellikle adli para cezası ile sonuçlanmaktadır. Bu cezalardan bazıları kesinleşmiştir. Para cezalarının tamamını hesapladığımızda yüz binlerce Türk Lirası civarında. Bunların dışında, gazete yayın yönetmenliği yapması, çeşitli yazıları ve konuşmaları nedeniyle devam eden, doğrudan doğruya hapisle sonuçlanacak davaları da mevcuttur. Para cezaları ile ilgili adli süreç kısa sürede sonuçlanacağından dolayı bu paraların ödenmemesi halinde hapse girmesi kaçınılmazdır” denildi.
(İstanbul/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Kadın öğretmene tekme tokat saldırı

SONRAKİ HABER

‘Kimse Demirtaş’ı yargılamak istemiyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...