23 Ağustos 2017 09:38

Almanya Büyükelçisi, Yücel ve Steudtner’i ziyaret etti

Almanya'nın Türkiye Büyükelçisi Erdmann, cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel ve insan hakları savunucusu Steudtner'i ziyaret etti.

Paylaş

Almanya'nın Türkiye’deki büyükelçisi Martin Erdmann, tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel ve insan hakları savunucusu Peter Steudtner’i Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Ankara’da görev yapan Alman Büyükelçi Martin Erdmann’ın Silivri Cezaevi’nde Die Welt Gazetesi Muhabiri Deniz Yücel ile Alman vatandaşı Peter Steudtner’le salı günü birer saat Silivri Cezaevi’nde görüştüğü belirtildi.

Bakanlık, temmuz ayında tutuklanan insan hakları aktivisti Steudtner’le ilk kez bir büyükelçilik temsilcisinin görüştüğünü kaydetti.

DW Türkçe’nin haberine göre Bakanlık, Erdmann’ın Yücel ve Steudtler’in durumunun iyi olduğunu ve ikisiyle de görüşmelerinin yoğun geçtiğini aktardığını da duyurdu.

ALMANYA: 9 VATANDAŞIMIZ TÜRKİYE’DE TUTUKLU

Yücel “Terör örgütü propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek”, Steudtner’e ise“silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçlaması yöneltiliyor.

Alman Büyükelçi, Türkiye’de tutuklu bulunan bir başka Alman vatandaşı Meşale Tolu’yu da cezaevinde ziyaret etmek istiyor. Hakkında hazırlanan iddianamede Tolu’nun 15 yıl hapsi isteniyor.

Alman Dışişleri Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Türkiye’de 22 Alman vatandaşı gözaltına alındı. Dokuz Alman vatandaşının halen tutuklu olduğu bildiriliyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayıp gazeteci Kim Wall'a ait ceset bulundu

SONRAKİ HABER

Geçici olarak 1.1 milyon liraya yapıldı, şimdi yıkılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...