23 Ağustos 2017 09:32

Zonguldak yağmurdan sonra çamura döndü

Zonguldak'ta yağmurun ardından hasar tespit çalışmalarına başlandı.

Paylaş

Zonguldak merkez ve Kozlu ilçesinde dün etkili olan sağanak yağışın ardından zarar gören ev ve iş yerlerinde hasar tespit çalışmaları başladı.

Kentte dün öğlen başlayan ve akşam saatlerinde etkisini arttıran yağmur, hayatı felç etti. Kent merkezinde araçlar suyla kaplı yollarda güçlükle ilerledi. Trafik ekipleri, gölete dönen yolları kapattı. Sürücüler alternatif yollara yönlendirildi. 

Sabah saatlerinde suların çekilmesiyle yağmurdan en çok etkilenen Kozlu ilçe merkezinde ve Esen Köyü'nde dere taşması sonucu ev ve iş yerlerini su basan esnaf temizlik çalışması yaptı. Belediye ekipleri de yollarda biriken çöp, moloz yığınlarını temizledi. AFAD, yağmurdan etkilenen esnaf ve evleri gezerek tutanak tuttu. 

Esen Köyü Ilıksu Mahallesinde Tayfun Sevim'in eşi ve 2 çocuğuyla yaşadığı ev, derenin taşmasıyla giren su nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Öte yandan Ilıksu sahilinde suyun rengi de çamur rengini aldı.

Esen Köyü Muhtarı Armağan Yılmaz, her yağmurda derenin yükselmesiyle aynı durumla karşılaştıklarını söyledi. Yetkililerin önlem almasını isteyen Yılmaz, "Karayollarının hafriyatı da dereye geliyor. Burada birçok insan mağdur oldu. Ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Temizlik çalışması yapılıyor. AFAD hasar tespit çalışması yapıyor. Ne kadarını karşılayacaklar bilmiyorum. Her yağmurda derenin suyu yükseliyor ve böyle oluyor. Birçok yere dilekçeyle başvurdum ama bir sonuç alamadım" dedi. (Zonguldak/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Orkide Yağ işçileri çadır nöbetine bayram arası verdi

SONRAKİ HABER

Kayıp gazeteci Kim Wall'a ait ceset bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...