23 Ağustos 2017 08:39

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türkiye'nin Almanya ile bir husumetinin bulunmadığını, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in sarf ettiği cümlelerin her iki ülke arasındaki tarihsel derinliğe yakışmadığını söyledi.

Adana’da Ceyhan Ticaret Odası tarafından düzenlen toplantıda konuşan Bakan Çelik, Türkiye'nin hiçbir müttefiki ile olumsuz bir ilişki içerisinde olma arzusunun bulunmadığını belirtti. Türkiye’nin kimse ile bir husumet ilişkisinin bulunmadığını savunan Bakan Çelik, “Biz ekonominin daha çok büyümesini, serbest piyasanın daha çok artmasını, halklar arasındaki sorunun daha çok diplomasi ile çözülmesini istiyor, bunu arzu ediyoruz” dedi.

Çelik şunları söyledi: “Türkiye'de bu kadar Alman turisti kendimizden bir parça sayarak ağırlarken ve bundan büyük bir memnuniyet duyarken, Türkiye'de birçok Alman vatandaşı Antalya'ya değişik yerlere yerleşmiştir ve biz bundan büyük bir memnuniyet duymaktayız. Dolayısı ile Türkler ve Almanların arasında herhangi bir problem yoktur. Sigmar Gabriel gibilerin sürekli olarak sanki Türklerin Almanlara karşı bir husumeti varmış gibi kendi siyasi propagandasının bir parçası haline getirmek için bu şekilde yanlış cümleler kurması, Türkiye ve Almanya arasındaki tarihsel derinliğe yakışmıyor. Nasıl ki kendi değerlerine saygı istiyorlarsa, biz de değerlerimize saygı istiyoruz.” Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kırmızı çizgileri olduğunu anlatan Çelik, “Cumhurbaşkanımız, devletin ve milletin bütünlüğünü ve birliğini temsil etmektedir. Ona karşı özenli bir dil kullanılması saygısızlık yapılması, Türk milletine ve devletine karşı saygısızlık anlamına gelir ve buna hiçbir vatandaşımız müsaade etmez” dedi. (ADANA)

Evrensel'i Takip Et