23 Ağustos 2017 08:31

Çavuşoğlu, Erbil'den referandumun iptalini istedi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Federal Kürdistan'ın bağımsızlık referandumu için 'Beklentimiz bu talepten vazgeçmeleridir' dedi.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürdistan Bölge Yönetimi’nin 25 Eylül’de yapılacağını duyurduğu bağımsızlık referandumuyla ilgili “Erbil’den beklentimiz referandum talebinden vazgeçmeleridir” açıklamasında bulundu.

Irak’ı ziyaret eden Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, “Irak’ın birlik ve beraberliğini korumak için yanlarında olduğumuzu vurgulamak için buradayız. PKK da DEAŞ gibi bir tehdittir ve PKK’nın da Irak’tan temizlenmesi için beraber hareket edeceğiz. Irak’ta ilişkilerimizi her alanda geliştirmek istiyoruz” dedi.

Erbil ve Bağdat ilişkilerini değerlendiren Çavuşoğlu, “Erbil ile Bağdat arasında tüm sorunların, Irak’ın sınır ve toprak bütünlüğü içinde karşılıklı anlayış ile çözülmesini arzu ediyoruz” dedi. Çavuşoğulu, Irak Kürdistan Bölge Yönetimi’nin referandum kararını yanlış olduğunu savundu. Başika kampı ile ilgili soruya Çavuşoğlu, “Başika kampının iç siyasette yarattığı hassasiyetin farkındayız. Başbakanımızın ziyaretinde de vurgulandığı gibi Başika kampı ile ilgili kararı Irak yönetimi ile beraber vereceğiz. Özel temsilcilerimiz de zaten teknik görüşmeleri sürdürüyorlar” şeklinde yanıt verdi. Çavuşoğlu, “Erbil’den beklentimiz referandum talebinden vazgeçmeleridir. Kürt kardeşlerimizin menfaati ve geleceği Irak’ın bütünlüğündedir. Bu görüş ve taleplerimizi de kendilerine ileteceğiz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Trump’ı protesto edenlere polis saldırdı

SONRAKİ HABER

Bakan Çelik: Almanya ile husumetimiz yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...