23 Ağustos 2017 08:22

Trump’ı protesto edenlere polis saldırdı

Arizona'daki konuşması sırasında ABD Başkanı Trump’ı protesto edenlere polis biber gazıyla saldırdı. Dört kişi gözaltına alındı.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump’ın Arizona eyaletinin Phoenix kentinde düzenlenen konuşması sırasında dışarıda protesto düzenleyenlere polis biber gazı ile saldırdı.
 
BBC Türkçe’nin haberine göre, Phoenix polis departmanı, göstericilerin ‘taş ve şişe atması üzerine’ polisin müdahalede bulunduğunu öne sürdü. Dört kişi ise gözaltına alındı.

Arizona medyası, protestolara binlerce kişinin katıldığını aktardı.

Diğer yandan Trump konuşması sırasında nefret söylemiyle ilgili olarak kendisine yöneltilen suçlamalara yanıt verdi. Medyayı suçlayan Trump, gazetecilerin beyazların üstünlüğünü savunan gruplara karşı söylemini yanlış konumlandırdığını ileri sürdü.

Trump konuşmasından sonra attığı tweetlerinde ise Phoenix’e gelen 15 bin kişiye teşekkür etti; “Medya sadece nefret söylemi kullanan gruplara yer vermekle kalmıyor, sokaklarımızdaki çete şiddetine de gözlerini kapatıyor” açıklamasında bulundu.

Trump’ın geçtiğimiz günlerde Virginia eyaletinde ırkçılık yanlısı ve ırkçılık karşıtı göstericilerin karşı karşıya geldiği olaylarda ‘her iki tarafın da suçlu olduğunu’ söylemesi tepki çekmişti.

MEKSİKA DUVARINDA ISRAR

Trump 80 dakika süren konuşması sırasında ayrıca Meksika sınırına inşa edilmesi planlanan duvar ile ilgili de konuştu.

Her ne pahasına olursa olsun o duvarın inşa edilmesi gerektiğine vurgu yapan Trump, “Hükümeti kapatmam gerekse bile o duvarı inşa edeceğim” dedi. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Taraftar Hakları Derneği: Tribün kültürü hapsedilemez

SONRAKİ HABER

Çavuşoğlu, Erbil'den referandumun iptalini istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...