22 Ağustos 2017 21:04

'Macarena dansı' viral olan bir çocuk gözaltına alındı

Suudi Arabistan’da sokak ortasında ‘Macarena’ dansı yapan 14 yaşındaki bir çocuk gözaltına alındı.

Paylaş

Suudi Arabistan'da sokakta 'Macarena' dansı yaptığı videosu Twitter'da viral olan 14 yaşındaki bir erkek çocuğu gözaltına alındı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Suudi yetkililer, çocuğun ‘halk arasında uygunsuz davranışta bulunmak’la suçlandığını açıkladı.

45 saniye süren videoda çocuk, Cidde şehrindeki kalabalık bir sokakta trafiği durdurarak 1990'lı yılların hit şarkısı 'Macarena'nın ünlü dansını taklit ediyor. Video ilk kez geçen yıl Temmuz ayında paylaşılmıştı.

Çocuğun hangi milletten olduğu ya da ceza alıp almayacağı bilinmiyor.

Öte yandan, ülkedeki sosyal medya kullanıcıları ikiye bölünmüş durumda. Bazıları çocuğu ‘ahlaksızca’ davranmakla suçlarken, bazıları onu ‘kahraman’ ilan etti bile.

Suudi Arabistan'da yasalardaki boşluklar nedeniyle, çocukların tutuklanması ya da cezalandırılması konuları mahkemenin takdirine bırakılıyor.

Ülkede Ağustos ayında yaşanan benzer bir olayda, Taif şehrindeki bir müzik festivalinde sahneye çıkarak ‘dab dansı’ yapan bir adam gözaltına alınarak tutuklanmıştı. ‘Dab’, kişinin eğdiği kolunun üzerine başını kapadığı, sonra diğer kolunu arkaya uzattığı bir dans şekli.

Aynı zamanda esrar anlamı taşıyan 'dab', Suudi yetkililer tarafından yasaklanmıştı. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

IŞİD'in kontrol ettiği bölgenin yüzde 80'i geri alındı

SONRAKİ HABER

Piyanist Romano Pallottini, Gümüşlük’te sahneye çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...