22 Ağustos 2017 17:47

HDP tutuklamaları protesto etti

HDP Kadıköy İlçe Örgütü, Ulaş Bayraktaroğlu'nun anmasına katıldıkları gerekçesiyle yöneticilerinin tutuklanmasını protesto etti.

Paylaş

HDP Kadıköy İlçe Örgütü, Ulaş Bayraktaroğlu'nun anmasına katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan İlçe Eş Başkanı Başkanı Ercan Demir ve HDP il yöneticisi Ceyhan Akay'ın tutuklanmalarını protesto etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadıköy İlçe Örgütü, Rakka operasyonunda yaşamını yitiren Ulaş Bayraktaroğlu’nun anmasına katıldıkları gerekçesiyle HDP Kadıköy İlçe Eş Başkanı Ercan Demir ve il yöneticisi Ceyhan Akay'ın tutuklanmalarını protesto etti. HDP Kadıköy İlçe Örgütü önünde gerçekleştirilen açıklamaya, HDP MYK üyeleri, HDK temsilcileri, Barış Bloğu Eş Sözcüsü Bahadır Altan'ın yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. 

'KATLEDİLEN POLİSİN CENAZESİNE KATILANLAR SUÇ MU İŞLEDİ?'

Açıklamadan önce söz alan HDP MYK üyesi Musa Piroğlu, devletin IŞİD’e karşı savaşanların cenazelerini anmayı suç saydığını ifade ederek, "İŞİD çetesi İstanbul Emniyeti'nde bir polisi katletti. Dün bizim üyelerimizi tutuklayanlar kendi arkadaşlarının cenazelerine gidince suç mu işleyecekler?" dedi.

'SALDIRILAR BİZİ MÜCADELEMİZDEN ALIKOYAMAZ'

Açıklamayı yapan HDP Kadıköy İlçe Eş Başkanı Gül Demir, partililerinin tutuklanmasıyla demokratik mücadelelerinin engellenmeye çalışıldığını belirterek, "Partimize yönelik AKP-Saray iktidarı eliyle yürütülen ve mahkeme kararlarıyla hukuk postuna bürümeye çalıştıkları bu saldırılar, bundan önce irademizi kıramadığı gibi, bundan sonra da hedeflediğimiz halkların özgürlüğü ve eşitliği mücadelesinden bizi alıkoyamayacaktır” dedi. Mücadelelerinin her gün biraz daha “karanlık” bir hal alan ve kendilerini kuşatmaya çalışan ablukayı dağıtmak olduğunu dile getiren Demir, halkların kardeşçe, barış içinde ve eşit bir şekilde yaşadığı bir ülkeyi yaratmak için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. 
Açıklama, alkış ve zılgıtlarla son buldu. (DİHABER) 
 

ÖNCEKİ HABER

Güreşte Rıza Kayaalp dünya şampiyonu oldu

SONRAKİ HABER

Eroğlu: Cennet Koyu'nda sabotaj ihtimali üzerinde duruyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...