22 Ağustos 2017 15:01

Standart Profil’de kıyım protestosu

Düzce’de otomobillere fitil üretimi yapan Standart Profil’den işten atılan Petrol-İş üyesi 144 işçi, işyeri önünde protesto eylemi yaptı.

Paylaş

Düzce’de otomobillere fitil üretimi yapan Standart Profil’den işten atılan Petrol-İş üyesi 144 işçi, işyeri önünde protesto eylemi yaptı. İki gün önce toplu olarak işten atılan işçiler, “Bizim sözümüz senet, ya sizin imzanız ne?​” yazılı pankart açtı. 

İşçilerin tuzak kurularak işten atıldığını belirten Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, “İşverenlik hiç kimse ile görüşmeden, hiç kimseye bildirimde bulunmadan, SGK’ya bile 1 ay öncesinden bildirimde bulunması gerekirken bunu da yapmadan ve en önemlisi bundan yaklaşık 3 ay önceki toplusözleşme ekinde bulunan ve özellikle istihdamı korumaya dönük, devamında bize verdiği söz, bu dönem sonuna kadar yani 2 yıllık yaptığımız sözleşmenin 2018’in 31 Aralık ayına kadar süren sözleşmenin adam atmayacağına dair protokol altındaki imzalarıyla birlikte ekarte edilmiştir. Ben bir kez daha devlet yetkilerine sesleniyorum. Nasıl OHAL’de grevler erteleniyorsa, OHAL sebebi ile bir an önce buraya el konularak işten çıkarmalar durdurulmalıdır. Tuzak kurularak insanların izinde olduğu dönemde bunun yapılıyor olması fevkalade terbiyesizliktir” dedi. İşçiler, Kurban Bayramı sonrası eylemlerine devam etme kararı aldı. (DÜZCE)

ÖNCEKİ HABER

ABD Savunma Bakanı Irak’ta

SONRAKİ HABER

Zonguldak, 1 saatlik sağanak yağmura teslim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa