22 Ağustos 2017 14:20

Mısır’da tekstil işçilerinin talepleri kabul edildi

Mısır'ın Mahalla kentinde greve çıkan 16 bin işçisi devlet yetkililerin taleplerin kabul edileceği sözü vermesi üzerine grevi 'askıya aldı'.

Paylaş

Mısır’da Mahalla tekstil bölgesinde bulunan devlete ait İplik ve Dokuma fabrikasının greve çıkan 16 bin işçisi, devlet yetkililerin taleplerin kabul edileceği sözü vermesi üzerine grevi ‘askıya aldı’. Talepler bir hafta içinde yerine getirilmezse işçiler yeniden greve çıkabilir. 

Daily News Egypt’in haberine göre, iki haftalık grevin ardından Pazar günü şirket yetkilileri ve milletvekilleriyle görüşen işçiler pazartesi iş başı yaptı. İşçilere, Devlet Başkanı Abdulfettah Sisi’nin söz verdiği yüzde 10 maaş zammı, ödenmeyen ikramiyelerin verilmesi ve ikramiyelere yüzde 10 zam yapılması ile gıda yardımının artırılması taleplerinin karşılanacağı sözü verildiği, işçilerin bu nedenle iş başı yaptığı açıklandı. Çalışma Bakanlığı ve şirket yönetimi geçtiğimiz haftaki görüşmelerde bu taleplerin hepsini karşılamayı reddetmiş, bunun üzerine işçiler greve devam etmişti. 

‘GREV BİTİRİLMEDİ’

Bu kez hükümetten söz alan işçilerin taleplerin yerine getirilmezse yeniden greve başlayacakları yönünde uyardıkları belirtildi. Arap Sendikaları Konfederasyonu ATUC’un sitesinde yayınlanan habere göre de işçi önderleri grevin ‘sona ermediği’ni, ‘askıya alındığı’nın altını çizdi. 

Öte yandan hükümeti destekleyen kimi gazetelerde işçilerin ‘Müslüman Kardeşler’ örgütü üyeleri olduklarına dair haberler çıkması da işçilerin tepkisini çekti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Lübnan ordusu IŞİD liderini tutukladı’

SONRAKİ HABER

Sahaların TPIC’ye devri taşeronlaştırma operasyonu 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...