22 Ağustos 2017 14:06

‘Türkiye ve Suudi Arabistan, Balkanlar’da nüfuz arayışında’

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Batı Balkanlar’da nüfuz arayışı içinde olduğunu söyledi.

Paylaş

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın Batı Balkanlar’da nüfuz arayışı içinde olduğunu savunarak, buna seyirci kalınamayacağını söyledi.

Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığına göre Kurz, Alman Handelsblatt gazetesine verdiği demeçte ‘sokak manzarasını değiştirmek amacıyla Saraybosna ve Priştine’de dışarıya örtünerek çıkmaları için kadınlara para ödendiğini’ de öne sürdü.  

AB’YE BALKAN ÜLKELERİ ÇAĞRISI

Avusturya Dışişleri Bakanı, bu nedenle Batı Balkan ülkelerini Avrupa Birliği’ne (AB) yaklaştırma sürecine hız verilmesi gerektiğini söyledi. Kurz, “Brexit, mülteci krizi ve İslamcı terör gibi çetin sorunlarla boğuşmak zorunda olmamıza rağmen Batı Balkanları unutmamalıyız” diye konuştu. 

Balkanların, aralarındaki ve etnik gruplar arasındaki gerginliklerin artmakta olduğu genç devletlerden oluştuğunu ifade eden Kurz, “AB açısından son derece önemli bir bölge olan Balkanlarda aktif rol üstlenerek reformları ve aşırılaşma ile mücadeleyi destekleyip bölge ülkelerine inandırıcı bir AB perspektifi sunmaları gerektiğini” savundu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bulunan ceset İsveçli kayıp gazeteciye ait olabilir

SONRAKİ HABER

‘Lübnan ordusu IŞİD liderini tutukladı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...