22 Ağustos 2017 13:59

'Baskılara karşı dayanışma gerekiyor'

Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi Editörü Rojda Korkmaz, basına yönelik baskıların son bir yılda arttığına dikkat çekerek dayanışma çağrısı yaptı.

Paylaş

23 Ağustos 2016 tarihinde yayın hayatına başlayan ve bugüne kadar internet sitesi 42 kez engellenen, pek çok dağıtımcısı gözaltına alınıp tutuklanan Özgürlükçü Demokrasi Gazetesi Editörü Rojda Korkmaz, basına yönelik baskıların son bir yılda arttığına dikkat çekerek dayanışma çağrısı yaptı.

Türkiye’de AKP iktidarı ile birlikte baskı politikalarının derinleştiğini ifade eden Korkmaz, politikaların 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başka bir boyut kazandığını belirtti. bu politikalardan basının da kendi payına düşeni aldığını kaydeden Korkmaz, “Muhalif ve özgür basın da yaşanan tüm bu saldırıların hedefi haline geldi. ’90’lı yıllardan başlayan bir sindirme politikası vardı. 2000’li yıllarda tutuklamalar ile devam etti bu süreç. Bundan sonuç alınamayınca bu kez de kapatmalarla susturulmaya çalışıldı. Tüm muhalif basın kapatıldı. Biz Özgürlükçü Demokrasi gazetesi olarak tüm bu saldırılara karşı ve bu saldırılara cevap olabilmek için 23 Ağustos 2016 tarihinde yayın hayatımıza başladık” dedi.

‘BİR YIL BASKILARLA DEVAM ETTİ’

Yayına başladıktan sonra baskıların başladığını sözlerine ekleyen Korkmaz, “Bizim internet sitemiz 42 kez kapatıldı. Bir yandan hükümetin basını susturma politikalarına cevap olmaya çalışırken, aynı zamanda hükümetin hedefi olmaya da devam ettik. Sadece biz değil bizim dışımızda birçok basın kurumu ve ajanslar aynı şekilde hükümetin hedefi olmaya devam ettiler. Muhabirlerimiz ve dağıtımcılarımız gözaltına alındı. Son süreçte bize dönük saldırılar, baskılar, kapatmalar tamamen keyfi bir hal almış durumda” diye konuştu.

OHAL ile birlikte saldırıların daha da arttığına dikkat çeken Korkmaz, “Bu politikalara karşı halkın, ezilenin, kadının, işçinin farklı inançların, farklı kimliklerin sesi ve sözü olmaya devam edeceğiz” dedi.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

“Biz bütün bu baskılara, kapatmalara, gözaltılara ve tutuklamalara rağmen halka ulaşmaya devam edeceğiz. Yaratılmak istenen tüm olanaksızlıklara rağmen yayın hayatımıza devam edeceğiz” diyen Korkmaz, “Bütün bu süreci yaşayan kapatılan ve muhabirleri gözaltına alınan tüm muhalif basın ile bir şekilde halk destek içerisinde olmalı. Daha fazla okuyarak, daha fazla duyurarak ve paylaşarak dayanışma oluşturabilirler” ifadelerini kullandı. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Alman Büyükelçi Deniz Yücel’i ziyaret edecek

SONRAKİ HABER

Bulunan ceset İsveçli kayıp gazeteciye ait olabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...