22 Ağustos 2017 13:57

Alman Büyükelçi Deniz Yücel’i ziyaret edecek

Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann tutuklu olan Die Welt Gazetesinin Türkiye Muhabiri Deniz Yücel’i ikinci kez ziyaret edecek.

Paylaş

Almanya Büyükelçisi Martin Erdmann altı ayı aşkın süredir Türkiye’de tutuklu olan Die Welt Gazetesinin Türkiye Muhabiri Deniz Yücel’i ikinci kez ziyaret edecek. Erdmann’ın ilk ziyareti haziran ayında gerçekleşmişti.  

Yarın gerçekleşecek ziyaretin saati açıklanmazken, tıpkı Yücel gibi Silivri Cezaevinde bulunan Almanyalı İnsan Hakları Savunucusu Peter Steudtner’in de ilk kez ziyaret edileceği açıklandı.

Deniz Yücel “Terör örgütü propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekle” suçlanırken, Steudtner’e “silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçlaması yöneltiliyor.

Alman Dışişleri Bakanlığının verdiği bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana Türk yetkililer 22 Alman vatandaşını gözaltına aldı. Dokuz Alman vatandaşının halen tutuklu olduğu bildiriliyor.

TOLU HAKKINDA 15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Almanya vatandaşı Etkin Haber Ajansının (ETHA) Çevirmeni Meşale Tolu da tutuklular arasında. 33 yaşındaki Meşale Tolu, 30 Nisan’da gözaltına alındı. Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda tutulan Tolu hakkında, “Terör propagandası yapmak ve terör örgütüne üye olmak” suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Meşale Tolu’nun eşi Suat Çorlu da tutuklu yargılanıyor. Çiftin iki yaşındaki oğulları da dönüşümlü olarak kendileriyle cezaevinde. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İran: Uranyum zenginleştirmesi en fazla 5 günümüzü alır

SONRAKİ HABER

'Baskılara karşı dayanışma gerekiyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...