21 Temmuz 2012 17:07

İftar değil yoksulluk kuyruğu

Ramazanın başlamasıyla Türkiye’nin pek çok yerinde belediyeler tarafından dev iftar çadırları kuruldu. Yardımlaşma ve dayanışma adına kurulan geleneksel iftar çadırları Türkiye’deki açlık ve sefaletin aynası niteliğini taşıyor. Eminönü’de kurulan dev iftar çadırında uzun kuyruklarda beklerken sohbet ett

İftar değil yoksulluk kuyruğu
Paylaş
Eda Yıldırım / Nadir Çıdam

YOKSULLUK İFTAR ÇADIRIYLA ÇÖZÜLMEZ

Hırdavat dükkanında yevmiyeli işçi olarak çalışan Adem Kavakoğlu, “Ben fakir olduğum için buraya geliyorum. Evet belediye elinden geldiğince yardım ediyor ama yeterli olmuyor” diye ifade ediyor. “Yoksul insanları yılın on iki ayı hatırlayacak yönetim var mıdır?​” diye soruyor Kemal Öz ve ekliyor: “Sadece bir ay verilen bir kap yemekle olmaz ama benim için iftar çadırlarının manevi anlamı var.”

Türkiye’de yoksulluğun kader olmaktan çıkması için iftar çadırlarından daha farklı bir çözüm bulunması gerektiğini ifade eden Marmara Adası’nda maden işçisi olarak çalışan Bilgehan İnce, “İnsanların karnı bir ay doyunca yoksulluğu tabii ki bitmez” diye ekliyor. Aldığı maaşla kıt kanaat geçindiğini de dile getiren İnce, “Yine de çok şükür diyorum ama bu da yetmiyor tabi” diyor.  Ayşe Karaman da, Hükümetin ve yerel yönetimlerin  yoksulluğu sonlandırma da iftar çadırları gibi geçici değil daha kalıcı çözümlere imza atması gerektiğini vurguluyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ergene’nin kirletilmesine karşı kampanya

SONRAKİ HABER

Trafik kazalarında yüzde 279 artış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...