22 Ağustos 2017 13:41

Başyazıcıoğlu işçisi isyanda

Kayseri’de yaklaşık 250 işçinin çalıştığı Başyazıcıoğlu (BAMEN) Tekstil’de işçiler aylardır ücretlerini düzenli alamamaktan şikayetçi.

Paylaş

Kayseri’de yaklaşık 250 işçinin çalıştığı Başyazıcıoğlu (BAMEN) Tekstil’de işçiler aylardır ücretlerini düzenli alamamaktan şikayetçi. Yılbaşından bu yana ücretlerini zamanında alamadıklarını belirten işçiler bazen de ücretlerinin tamamını alamadıklarını belirtiyorlar. Ayrıca ocak-şubat ayında verilmesi gereken 100 liralık zamların da üstüne yatıldığını anlatan işçiler, “Bu da cabası. Örneğin bu ay ki maaşımızın sadece 760 lirasını alabildik. Kurban Bayramı öncesi, hele de kurbanlıklar el yakarken bu verdikleri resmen sadakadır” dedi.  

“MARK&SPENCER, LCW, ADİDAS, PUMA, VERSACE, LEVİS, İKEA… gibi uluslararası ve yerel birçok ünlü firmaya kaliteli iplik üretimi yapmakla övünen şirketin, işçilerine ücretleri vermeyerek, ya da eksik yatırarak mı zengin oldu, bilmek istiyoruz” diyen işçiler, kendi içlerinde örgütlenme ve sendikalaşmayı da tartıştıklarını belirtiyorlar. Bazı arkadaşlarının iş akitlerini tek taraflı fesih ettiklerini anlatan işçiler, “Patronlar buna bile tahammül edemiyor. En doğal yasal haklarımızı kullanmamızı bile çok görüyorlar. Hemen ustabaşı ve şeflerden telefonlar gelmeye başladı. İşçiler için, ücretleri için çözüm arayacaklarına hemen bu ayaklanmayı nasıl engelleriz diye toplantılar yapıyorlar” dedi. 

“Ama çok geç. Artık ok yaydan çıktı. Haklarımızı yasal ve meşru yollardan arayacağız” diyen işçiler şunları dile getirdi: “Artık patronlar kara kara düşünsün. Biz işçiler evine ekmek götüremezken, Kurban Bayramında ne yapacağını kara kara düşünürken onlar vurdumduymaz davranıyorlardı. Ama artık biz harekete geçiyoruz yeter.” 

Kayseri’de birçok fabrikada benzer sorunlar yaşandığını aktaran işçiler “ne olursa olsun işçiler el ele vermezse haklarımızı alamayız” dediler. (KAYSERİ)

ÖNCEKİ HABER

Kışanak'tan Barselona Belediye Başkanına başsağlığı mektubu

SONRAKİ HABER

Şili’de diktatörlüğün kürtaj yasağı gevşetildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...