21 Temmuz 2012 17:01

Vali sözünü tutmadı, haciz geldi

Adana Eski Valisi İlhan Atış’ın taziye için gittiği bir evde verdiği sözlerin tutulmaması nedeniyle Karabekiroğlu ailesi icra ile karşı karşıya. Karabekiroğlu’nun babası Durmuş Karabekiroğlu, Atış’ın merkeze alınmasının ardından Adana Valiliği görevine getirilen Hüseyin Avni Coş ile defalarca görüşmeye çalışmı

Vali sözünü tutmadı, haciz geldi
Paylaş
Cumali Akkaş

VALİ FATURAYI ÖDEMEYİNCE HACİZ GELDİ

Adana’da Bekir Karabekiroğlu, 2009 yılında yeğeni Akif Can Yıldız’ın maganda kurşunu ile hayatını kaybetmesini öğrenmesinin ardından geçirdiği cinnet nedeniyle vurduğu pencere camının kırılması ile yaralandı. Kaldırıldığı Çukurova Üniversitesi Balcalı Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi edilen ve sosyal güvencesi olmayan Karabekiroğlu’ya 1500 lira fatura çıkartıldı. Eve taziyeye gelen ve o dönem Adana Valisi olan İlhan Atış’a durum anlatıldı ve ailenin parayı ödeme gücü olmadığı belirtildi. Bunun üzerine ailenin yanında Seyhan Kaymakamına talimat veren Atış, paranın Sosyal Dayanışma Fonundan ödeneceğini söyledi. Aradan geçen üç yılda Akif Can’ın katilleri bulunamamasının acısını çeken aile eve gelen hastane borcunun ödenmesine yönelik icra tebligatı ile bir kez daha yıkıldı. İlhan Atış’ın borcun ödeneceğine dair verdiği sözler tutulmamış ve ailenin borcu ödemediği için icra işlemleri başlatılmış.

YENİSİ GÖRÜŞMÜYOR

Tebligatı alan Bekir Karabekiroğlu’nun babası Durmuş Karabekiroğlu, İlhan Atış’ın merkeze çekilmesi nedeniyle Adana Valiliğine getirilen Hüseyin Avni Coş ile görüşmenin yollarını aradığını belirtti. Karabekiroğlu, karşısına hep prosedür çıktığını ifade etti. Dilekçe ile başvurmasının söylendiğini aktaran Karabekiroğlu, verdiği tüm dilekçelere olumsuz yanıt aldığını vurguladı. Avni Coş ile görüşmek için Adana valiliğine gittiğini belirten Karabekiroğlu, “Kapıdakiler beni görüştürmedi. Vali yanımdan geçti yine de görüştürmediler. Köpek gibi azarladılar beni. Vali vatandaş ile görüşmeyecekse kim ile görüşecek?​” diye sordu. Başvurduğu tüm kapıların yüzüne kapanması nedeniyle İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesine başvuran Karabekiroğlu, parayı ödeyecek güçlerinin olmadığını dile getirdi. İHD Adana Şube Başkanı Şahin Kılıç ise olayın takipçisi olacaklarını vurguladı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sendikaya ‘ideolojik’ suçlaması

SONRAKİ HABER

Ergene’nin kirletilmesine karşı kampanya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...