22 Ağustos 2017 12:05

Nevin Yıldırım'ın temyiz duruşmasına çağrı

Nevin Yıldırım’ın avukatları 'Nevin’in duyuramadığı ses olmaya' sözleriyle 14 Eylül’de görülecek temyiz duruşmasına katılım çağrısı yaptı.

Paylaş

Kendisine silah zoruyla cinsel saldırıda bulunan Nurettin Gider’i öldüren Nevin Yıldırım’ın avukatları “Nevin’in duyuramadığı ses olmaya” sözleriyle 14 Eylül’de görülecek temyiz duruşmasına katılım çağrısı yaptı.

Çağrı metninde avukatlara şu ifadelerle seslenildi: “Daha ilk andan, Nevin’in ‘suçlu’ olduğuna karar veren kocaman bir köy ve yargı sistemi var. Nitekim dava, beklendiği gibi Nevin’in ‘suçlu’ olduğu kabulüyle bitti. Kadınları öldüren, tecavüz eden erkeklere en küçük bahanelerle her türlü indirim ve beraati veren erkek yargı, Nevin’e haksız tahrik ve iyi hal indirimi dahi uygulamayarak, kadınların erkek adalet karşısındaki eşitsizliğini bir kez daha yüzümüze çarptı. Nevin gibi erkek şiddetinden kurtulma yollarının kapatıldığı, tecavüzcüyü engellemek yerine kadınların suçlandığı, kadının toplumsal cendere içine itilerek, yaşayan bir ölü haline getirildiği ‘haksız’ süreci görüyoruz. Erkek şiddetine ve erkek adalete karşı Nevin’i yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. 14 Eylül 2017’de saat 10.00’da Yargıtayda görülecek temyiz duruşmasında da yanında olacağız. Üstelik yerel mahkemenin kararından sonra aldığımız/alabildiğimiz vekaletnamelerimizle bu kez avukatı olarak da görev yapacağız. Tüm kadın meslektaşlarımızı Nevin’in avukatı olarak, onun duyuramadığı ses olmaya çağırıyoruz.” (İstanbul/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Musa Kart'tan cezaevi sonrası ilk karikatür

SONRAKİ HABER

Eti Maden’e grev kararı asıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...