21 Temmuz 2012 16:55

Sendikaya ‘ideolojik’ suçlaması

Sendikaları ‘ideolojik’ ve ‘marjinal’ olmakla suçlayanlara üniversite rektörlükleri de eklendi. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇÖMÜ) Rektörlüğü, yetkili sendika Sosyal İş’i ‘Üniversitede az üyesi bulunan, ideolojik ve marjinal bir sendika’ olarak niteledi. Rektörlü

Sendikaya ‘ideolojik’ suçlaması
Paylaş

Üniversiteden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Çanakkale’de yayın yapan Olay gazetesi de  “maksatlı” yayın yapmakla suçlandı. Sosyal İş’i “Üniversitede çok az sayıda üyesi bulunan marjinal bir sendika” olarak tanımlayan rektörlük, sendikanın işten çıkarılan üyelerine sahip çıkmasını ise “Bilinçli, kasıtlı ve yıkıcı bir tavırla üniversiteyi karalamak” olarak değerlendirdi.

‘TAŞERON YASALARIN EMRİDİR’

Rektörlük açıklamasında, işten çıkarılan işçilerin üniversite çalışanı olmadıklarını iddia etti. Açıklamada, “Bahsedilen kişiler, ÇÖMÜ’nün değil, ÇÖMÜ’ye sözleşme karşılığında personele dayalı iş yapan alt yüklenici firmaların çalışanlarıdır” denildi. Üniversite çalışanlarını kendi çalışanı olarak kabul etmemekle birlikte, taşeron çalıştırmanın yasal bir zorunluluk olduğunu da şu ifadelerle savundu: “Sosyal- İş Sendikasının ve bazı marjinal çevrelerin ‘taşeron anlayış’ diye dillerine doladıkları ve bu vesileyle üniversitemize hakaretler yağdırdıkları sistem, ÇOMÜ’nün bir tercihi olmadığı gibi yasaların bir emridir. Üniversitemiz yıllarca aynı sistemle işçi çalıştırmıştır”. Sosyal İş’in rektörlükle “kişisel ve ideolojik” husumeti olduğu iddia edilen açıklamada, işçi çıkaran rektörlüğün değil de, işçilerin haklarını savunan sendikanın üniversitede iş huzurunu bozduğu iddia edildi.

‘REKTÖRLÜK BİHABER’

Sendika Genel Yönetimi tarafından dün yazılı olarak yapılan açıklamada, “40’a yakın işçiyi ekmeğinden eden, işten çıkarmalar nedeniyle bir insanın yaşamını yitirmesinde doğrudan sorumluluğu bulunan ÇOMÜ Rektörlüğünün suçunu örtbas etme çabası artık trajikomik bir hal almıştır” denildi. İş Yasası’na göre taşeron işçilerinin başlangıçtan beri asıl işverenin işçisi sayıldığına dikkat çekildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

F tipi beyazperdede

SONRAKİ HABER

Vali sözünü tutmadı, haciz geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...