Aroma'da işçiler greve devam dedi

6 gündür işçileri grevde olan Aroma'da patronla yapılan görüşmeden sonuç çıkmadı, işçiler greve devam dedi.

22 Ağustos 2017 11:19
Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

Aroma Meyve Suları İşletmesinde Tek Gıda-İş Sendikası üyesi işçilerin grevi sürerken, dün gece patronla yapılan görüşmeden de sonuç çıkmadı. Patronun düşük zam dayatmaya devam etmesi üzerine işçiler greve devam dedi.

Sözleşme masasına sıfır zamla oturan Aroma patronu, teklifini önce 275 TL’ye çekmişti. Son yapılan görüşmede ise bu teklifini 330 TL’ye yükseltti ve kıdem zammını da ikinci yıl uygulamak üzere 6 TL olarak önerdi. Bu teklif işçiler tarafından kabul görmezken, Tek Gıda-İş Sendikası ise net 400 lira zam ve kıdem için de 10 TL istedi.

KENDİLERİNİ YALANLAMIŞ OLDULAR

Grevin 5’inci gününün akşamı patronla yapılan görüşme gece saat 12’ye kadar sürerken, patronun da sendikanın teklifini kabul etmemesi üzerine görüşme sonuçsuz kaldı.

Sözleşme masasına “Zam yaparsam batarız” diyerek sıfır zamla oturan patronun 330 TL ye kadar çıktığına dikkat çeken bir işçi, “Resmen kendilerini yalanlamış oldular. Görüşme de sendikamız 400 TL net ve kıdem yılı için de 10 TL istediğini açıkladı ama patron buna yanaşmadı. Kıdem yılında sendikanın biraz daha inmesi patronun sözleşmeli işçilerin kadroya alınmasına sıcak baktığı söylenildi” dedi. İşçi şöyle devam etti: “Görüşme sonrası sendika yöneticilerimiz fabrika önünde bizleri bilgilendirdi, görüşmede nelerin konuşulduğu hakkında ve patronun teklifini söylediler biz de işçiler olarak bunun kabul edilemeyeceğini sloganlarımızla karşıladık. Biz bu yola hakkımız olanı almak için çıktık ve almadan da geri dönmeye niyetimiz yok. Büyük bir aile olmuş fabrikanın kapısında bütün işçi arkadaşlarla birlikte direniyoruz 5 gündür, gerekirse 50 gün, belki daha fazla direniriz.”

FABRİKAYI KAPATIRIZ TEHDİDİ

“İstediğimiz zam ve sözleşmeli arkadaşlarımız kadroya alınıncaya kadar buradan ayrılmayacağız” diyen bir başka işçi ise şunları söyledi: “Görüşme sonrası patronun işletmeyi kapatabiliriz söylemine bütün işçi arkadaşlar kapatacaklarsa kapatsınlar dedi. Biz bu fabrikaya bugünlere getirene kadar çok emek verdik şimdi bizi fabrikayı kapatmakla tehdit etmeleri işçisine verdiği değeri bir kez daha göstermiş oldu. Fabrika önünü hep kalabalık tutacağız bizlerin kararlı olduğunu anlasınlar diye. Greve çıktığımız günden beri de bizlere sürekli destek ziyaretleri oluyor. Bu ziyaretler bizlere güç ve moral oluyor.”

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kuşadası Belediyesi Kitap ve Edebiyat Günleri sona erdi

SONRAKİ HABER

Aspendos Opera ve Bale Festivali yarın başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...