22 Ağustos 2017 07:45

Samandağ'da halktan 'çöplere hayır' eylemi

Hatay'ın Samandağ ilçesinde Sutaşı mahallesi sakinleri yaşam alanlarına çöp aktarım alanı yapılmasını protesto etti.

Paylaş

Hatay'ın Samandağ ilçesi Sutaşı mahallesi sakinleri, yaşam alanlarına çöp bölgesi yapılmasına tepkilerini yürüyüş ve basın açıklamasıyla gösterdi.

"Çöplere hayır" eyleminde mahalleliler evlerin arasına kurulan çöp aktarım alanının taşınmasını istedi.

Kitle, "Sağlığımız paradan daha önemlidir", "Sutaşı çöp alanı değildir", "Mithat Nehir şaşırma , sabrımızı taşırma. Lütfü Savaş şaşırma , sabrımızı taşırma" sloganları attı.

Basın açıklamasını okuyan Akdeniz Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Akan Sönmez şunları söyledi:

"Eski sanayi sitesi bugünkü mezbaha ve belediye kademesinin bulunduğu yerin favvar çayının kenarına tam karşısında çöp aktarma istasyonu kurulmuştur. Koku toz ve akmaya karşı hiçbir önlemin alınmadığı açık şekilde yapılmış olan aktarma istasyonu tehlike saçmaya devam ediyor.
Favvar çayının neredeyse her yıl taştığı bilinen bir gerçektir. Bu çöp aktarma faaliyeti sırasında taşmayacağının ve buradaki insan hayvan ve bitkilere zarar vermeyeceğinin bir garantisi mi var?
 Çöplerde oluşan bakterilerin gerek doğal gerek bir kaza sonucu mezbahaya sıçramayacağının bir garantisi var mı? Sivrisineklerin ve diğer haşaratlarına üreme alanı oluştuğu için mahallede çocuklar sokağa çıkamıyorlar oyun oynayamıyorlar.
Yapılan rampanın çökmeye karşı hiçbir istinat duvarı yapılmamıştır. Statik hesapları yapılmayan projesiz ruhsatsız yol ve istasyon yapılmış ve yapılan yol asfaltlanmadığı için araçların geçiş sırasında çıkan toz hem halka hem orada yaşayan bitkilere zarar veriyor. Gece boyunca yerleşim alanlarından geçen araçların yaptığı gürültü insanların uyumasını engelliyor. Astım hastaları ve diğer  hastalar iyileşemiyorlar.
Biz sutaşı ve yeşilada halkı çöpleri toplamaya yükümlü olan Samandağ belediyesi, Hatay büyük şehir belediyesi ve onlar adına çöpleri toplayan asi efe temizlik şirketinin bu çöp aktarma istasyonunu bulunduğu yerden derhal kaldırmasını istiyoruz. Bu istasyon kaldırılana kadar eylemlerimize devam edeceğimizi bildiririz." (Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

5 Dakikada Bin Dokuz Yüz Doksan Dört belgeselini konuştuk

SONRAKİ HABER

Koray Aydın: Tek adama destek olan MHP de tek adam olmuştur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...