22 Ağustos 2017 07:16

ABD, Afganistan'daki askeri varlığını artırıyor

ABD Başkanı Donald Trump, ordunun Afganistan'daki askeri varlığını büyüteceğini söyledi, Pakistan'ı da uyardı.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, daha önce "tamamen gereksiz" dediği ABD ordusunun Afganistan'daki varlığını büyüteceğini açıkladı.

Afganistan ve Güney Asya'da yeni bir strateji izleyeceğini söyleyen Trump, Pakistan'ı da "teröristlere destek vermemesi" konusunda uyardı: "Pakistan'ın terör örgütleri için güvenli bölge olması konusunda daha fazla sessiz kalamayız. Taliban ve diğer gruplar bölgeye ve daha da ötesine tehditte bulunuyor. Pakistan'ın Afganistan'daki çabalarımıza ortak olması onlara çok şey kazandırır. Teröristleri barındırmayı sürdürmeleri ise çok şey kaybettirir."

Trump, Afganistan yönetimi içinse "sivil ve askeri olarak daha iyi bir idare göstermesi gerek" dedi. ABD Başkanı, Afganistan ve bölgeden kendilerine yönelik güvenlik tehditlerinin çok büyük olduğunu söyledi.

Trump, seçim döneminde uzun süre Afganistan'ı gündemine almamış sonlara doğru ise ülkedeki askeri varlığı azaltacağını iddia etmişti.

ABD'nin Afganistan'da 8 bin 400 askeri bulunuyor. Trump, Pentagon'a bölgeye 4 bin asker daha gönderilmesi konusunda yetki verdi.

Savunma Bakanı James Mattis, bölgedeki NATO müttefikleriyle konuşacaklarını ve ülkedeki asker sayısını artıracaklarını söylemişti.

Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise Taliban'a "Sahada kazanamayacaklarına dair net bir mesaj gönderdiklerini" dile getirmişti. Kabil yönetimi ile Taliban arasındaki barış görüşmelerinin ise şartsız olarak destekleneceğini ifade etmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Açlık grevi: Işık rahatsızlığı arttı, deri dökülmeleri var

SONRAKİ HABER

Türk-Alman Parlamenterler Grubu başkanına saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...