22 Ağustos 2017 06:01

Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafı tartışılıyor

Kemal Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafı medyanın gündemine girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise fotoğraf için 'trajikomik' dedi.

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü sırasında Hürriyet Muhabiri Selahattin Sönmez tarafından çekilen atletli fotoğrafı  büyük ilgi çekti. Hürriyet bugün fotoğrafı "Vatandaş Kemal" başlığıyla manşete taşıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Hürriyet'in manşeti için "Bu benim vatandaşıma hakarettir" dedi.

25 günlük yürüyüşten gazetelere yansımayan özel anları 'Adaleti Yolda Arayanlar'  kitabında toplayan Hürriyet gazetesi foto muhabiri Selahattin Sönmez, fotoğrafın hikayesini anlattı.

Sönmez, fotoğrafı çektiği anları şöyle anlattı: "Özel fotoğraf çekimi için, 7 Temmuz günü saat 12.30 sıralarında karavana davet edildim. İçeri girdiğimde Kemal Kılıçdaroğlu kızı Zeynep’le öğle yemeği yiyordu. Üzerinde atleti vardı. Masada yemek olarak bulgur ve pirinç pilavı, taze fasulye, patlıcan, yoğurt ve salata gözüme çarptı. Hemen birkaç kare fotoğraf çektim. Kılıçdaroğlu yemek masasından kalktı. Önce beyaz gömleğini, sonra da oturup spor ayakkabılarını giydi. Fotoğrafları çekerken aramızda herhangi bir diyalog yaşanmadı. Karavanda üç dakika kadar kaldıktan sonra yürüyüşün öğleden sonraki bölümü için Kılıçdaroğlu’yla birlikte tekrar yola çıktık.”

Fotoğraf bugün bazı köşe yazarlarının da gündemindeydi.

AHMET HAKAN: ATLETLİ KEMAL BEY

Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan, "Atletli Kemal Bey" yazısında "Hep takım elbiseyle gördüğümüz, en fazla kolları sıvanmış gömleğe kadar esneyebilen Kemal Bey’i... Bir anda Zeytinburnu sahilinde ailecek piknik yapan Selahattin Dayı tipinde görünce... Afalladım resmen" dedi.

Ahmet Hakan, "Atletli fotoğrafa bakınca... Bu fotoğraftaki eksikleri şöyle sıraladım: Mangal, piknik tüp, plastik top, kilim, Mine Kırıkkanat, çizgili pijama falan..." dedi ve ekledi: Şaka bir yana... “Halk adamı” imajı içinse bu fotoğraf, bu kadar ani ve büyük bir değişim yerine... Alıştıra alıştıra geçiş yapsaydı keşke... Mesela ekose ceketle başlasaydı işe."

EĞİN: HALKIN İÇİNDENMİŞİM GİBİ ÇEK PANPA

Habertürk'ten Oray Eğin ise "Halkın içindenmişim gibi çek panpa" başlıklı köşe yazısında "Omuzlar çökük, Kemal Kılıçdaroğlu bitkin. Güven veriyor mu bu kare? Yıllarca hor görülmüş, bir taş üstüne bir taş koyamamış, kıt kanaat ailesini geçindirmiş o memur karakterinin en büyük özelliği namuslu olması. Ama namuslu ve dürüst olmak da tek başına yetenekli olmaya yetmiyor. Sabah 9, akşam 5 önündeki kâğıtları damgalamak ve hesaplardaki aksaklıkları fark etmek konusunda güven veriyor bir tek."

Eğin, "Siyaset bir hayal satma mesleği olduğuna göre beyaz atletli gariban sofrasının hiç kimsenin ideali olduğu söylenemez" dedi.

ERDOĞAN: TRAJİKOMİK GÖRÜNTÜLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da bugün fotoğrafı değerlendirdi. Hürriyet'in "Vatandaş Kemal" manşetine değinen Erdoğan, "Bu benim vatandaşıma hakarettir" dedi. Erdoğan, "Sen Atatürk'ü atletle yemek yerken görüp de resim çektirdiğine şahit oldun mu? Bunlar trajikomik görüntüler." ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu tutuklandı

SONRAKİ HABER

Yağışlı hava etkili olmaya başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...