22 Ağustos 2017 04:32

'Cem Küçük ve Fuat Uğur tutuklanabilir' iddiası

Erdoğan'ın 'Benim adıma racon kesmeyin' diyerek eleştirdiği Cem Küçük ve Fuat Uğur'un 'FETÖ' ile ilişkili olduğu ve tutuklanabileceği öne sürüldü.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “racon” çıkışının etkileri sürüyor. İstanbul'da AKP İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, kimi köşe yazarlarının kendisi adına ayar vermeye çalıştığını belirterek,  “Kimsenin racon kesmesine ihtiyacım yoktur. Eğer racon kesilecekse bu raconu bizzat kendim keserim” demişti. Erdoğan’ın bu ifadelerle Türkiye Yazarı Cem Küçük başta olmak üzere medyadaki bazı yandaşları hedef aldığı belirtilmişti.

Aydınlık’tan Sabahattin Önkibar, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın hedefindeki Cem Küçük ve Fuat Uğur’un tutuklanabileceğini söyledi.
“Tayyip Erdoğan böyle bir açıklamayı neden mi yaptı?​” diyen Önkibar şöyle devam ediyor: “Kulis fısıltılarına göre bu isimler hakkında devletin elinde somut bilgiler oluşmuş... Dolayısıyla Cumhurbaşkanı ikidir bu mesajı vererek kimsenin kendi adamı zannedilerek kayırılmasını ve soruşturmadan muaf tutulmasını istemiyor. Bazılarınız, Fuat Uğur darbeyi haber veren isimdi diyebilir. O haberi tersten okursanız başka bir sonuca varırsınız ki devlet bunu yapıyor. Soner Yalçın’ın yalanlanmayan yazısı önümüzdeki günlerde sonuç getirecek gibi görünüyor yani soruşturma eşikte ve o iki isim tutuklanabilir diyenler var.”

Önkibar, “Soner Yalçın’ın yalanlanmayan yazısı” diyerek geçtiğimiz hafta yayımlanan ve Küçük’le ‘FETÖ’ mensubu olduğu ileri sürülen Hakan Şükür’ün mesajlaşmasını da içeren ‘hacker’ dosyasını kast etti.

AHMET HAKAN: ŞİMDİ AL O SERÇE PARMAĞINI EM

Öte yandan Hürriyet’ten Ahmet Hakan da Küçük’e “Hadi, bundan sonra böğür de görelim” diyerek “Hani ‘Ben serçe parmağımla bilmem ne yaparım’ falan diyordun ya... Şimdi al o serçe parmağını da depresif bir şekilde emmeye başla!” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın “racon” açıklaması Cem Küçük’ün “Aydın Doğan’ı parmağımda oynatıyorum” sözlerinden sonra gelmişti. (MEDYA SERVİSİ)

İHSAN ÇARALAN: İÇERİDE VE DIŞARIDA 'RACON' SİYASETİ

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 22 Ağustos 2017 Salı

SONRAKİ HABER

Aydınlık'a MİT TIR'ları davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...