21 Ağustos 2017 19:54

Almanya Dışişleri Bakanı’nın eşi tehdit edildi

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile arasındaki tartışma nedeniyle eşinin tehdit aldığını açıkladı.

Paylaş

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini hedef alan açıklamalarına ilişkin Alman haber ajansı DPA'ya açıklamalarda bulundu. Gabriel, “Erdoğan'ın tarzı, belli ki bazılarını eşimi sıkıntıya sokmak, rahatsız etmek yönünde motive ediyor” diyerek, eşine tehditler geldiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı, “Bir devletin zirvesi, kişilere yönelik böyle bir tavır sergilemeye başlarsa, bizzat kişileri rahatsız etme hakkını kendinde görenler de maalesef çıkabiliyor” dedi.

Gabriel'in ailesine yönelik tehditlere daha önce de Rheinpfalz gazetesi yer vermişti. Bakanın, pazartesi günü seçim kampanyası kapsamında bulunduğu Ludwigshafen'da yaptığı açıklamada, kendisinin Erdoğan ile yaşadığı tartışma bağlamında eşinin tehdit edildiğini aktardığı belirtilmişti.

Rheinpfalz gazetesinin haberine göre Gabriel Ludwigshafen'daki konuşmasında "diş hekimi olan eşinin muayenehanesindeki telesekretere tehdit mesajları bırakıldığını" belirtti.

Erdoğan'ın “Türkiye'yi demokratik olmayan bir devlete dönüştürdüğünü” belirten Gabriel, “Bir yıl önceki darbe girişimi kötüydü. Ama şimdi Erdoğan kendi darbesini yapıyor” dedi.

Türkiye'nin yarısından fazlasının demokrasiden yana olduğunu ve Erdoğan'ı desteklemediğini belirten Gabriel, "İnanıyorum ki Türkiye'de de birçok insan Avrupa ve Almanya'nın, Türkiye'de demokrasiyi desteklemesini ve öylece seyirci kalmamasını istiyor" diye konuştu.

Türk-Alman ilişkilerini ‘büyük bir hazine’ olarak tanımlayan Dışişleri Bakanı Gabriel, Erdoğan'ın milliyetçiliği körüklemek adına Almanya ile Türkiye arasındaki böylesi bir tarihi dostluğu tehlikeye atmasının son derece acı olduğunu belirtti.

GABRİEL'İN EŞİNİ TEHDİT EDEN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel’in eşinin telefonuna tehdit mesajı bırakan kişinin kimliği tespit edildi.

DW türkçe’nin haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel’in eşinin telefonuna tehdit mesajı bırakan kişinin kimliği tespit edildi. Gabriel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasındaki gerginlik nedeniyle eşinin tehdit edildiğini açıklamıştı.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in eşinin, muayenehanesindeki telesekretere tehdit mesajı bırakıldığı polis tarafından doğrulandı.

Goslar polisinden yapılan açıklamada, salı günü Anke Gabriel'in telesekreterine bırakılan sesli mesajın dinlendiği ve mesajın içeriğinin Sigmar Gabriel'in siyasi faaliyetleriyle bağlantılı olduğu teyit edildi.

Açıklamada, sesli mesajın telesekretere bırakıldığı ve pazartesi sabahı farkedildiği belirtilirken, yapılan inceleme sonucu mesajın içeriğinin ilk belirlemelere göre, ceza kapsamına girmediği bilgisi verildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tarihin en büyük Güneş tutulması yaşandı

SONRAKİ HABER

Güreşçi Metehan Başar, 85 kiloda dünya şampiyonu oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...